Menu

Predstavljeni najbolji startupovi Algebrinog inkubatorskog programa Istaknuto

Predstavljeni najbolji startupovi Algebrinog inkubatorskog programa

U organizaciji Algebra LAB-a održano je predstavljanje 11. generacije startupa koji su prošli kroz inkubatorski program Algebra LAB-a.

19 domaćih i regionalnih tehnoloških startupa predstavilo je svoje projekte pred žirijem u kojem su sjedili predstavnici najznačajnijih investicijskih fondova i drugih institucija koje pomažu u razvoju poslovnih projekata.

Algebra Investors conference panel

Pobjednik Algebra LAB inkubatorskog programa u kategoriji The best pitch je tim Nocturiglow. Njihova ideja boce za uriniranje koja svijetli u mraku, a zamišljena je kao pomagalo osobama koje imaju problema s noćnim uriniranjem je oduševila žiri. Osnivač i idejni začetnik startupa, Ivan Babić, radio je kao njegovatelj starijih osoba i brzo uvidio potrebu za proizvodom koji će im pomoći da prevladaju zdravstvene probleme.

Pobjednik u kategoriji The best business case je tim Floornap, koji je osmislio aplikaciju za rezerviranje niskobudžetnih smještaja, pa tako za samo 15 eura možete spavati u centru svjetskih i europskih metropola, ali na podu u svojoj vreći, ili na kauču. Osnivač startupa Rino Duboković voli putovati, ali kao student nije imao dovoljno novaca da plati skupi smještaj za samo jednu noć, pa je došao na ideju da svim ljubiteljima putovanja koji su u tranziciji kroz grad, ili ostaju samo nekoliko dana omogući jeftino, ali unikatno iskustvo boravka.

Konferenciju su otvorili dr.sc. Maja Brkljačić, voditeljica razvoja poslovanja Algebra LAB-a i dr.sc. Leo Mršić, direktor Algebra LAB-a, a prvo predavanje pod nazivom „I succeeded because I failed“ održao je Marc Wesselink, profesionalni startup stručnjak, suosnivač 20 startupa i osnivač Startupbootcampa u Amsterdamu i Africi.

Maja Brkljacic i Leo Mrsic

„Neuspjeh je napredak, trebate učiti iz njega i nemojte se bojati jer iz svakog neuspjeha izađe nešto pozitivno. Mladi poduzetnici trebaju biti otvoreni za savjete, trebaju slušati druge stručnjake i njihove savjete za uspjeh, ali prije svega trebaju biti posvećeni i fokusirani, moraju biti unutra 200 posto. Pokretanje startupa je težak posao, to je maraton koji traje jako dugo. Za uspjeh startupa važne su četiri stvari, a to su tržište, model, menadžment i momentum. Danas je puno lakše jer se sve može obaviti online, a digitalne tehnologije su nam omogućile da dođemo do korisnika bilo gdje na svijetu“, rekao je Marc Wesselink.

11 najboljih startupa proizašlih iz Algebra LAB-a predstavili su svoje ideje investitorima, a osim njih priliku za pitchanje je imalo i 8 startupa iz regije. Timovi su imali 3 minute za prezentaciju svojih ideja, nakon čega su uslijedila pitanja žirija. Osim zdravstvenog sektora, timovi su predstavili ideje iz područja mode, fintecha, sporta, nautike, turizma i energetike.

Žiri je bio podijeljen u dva dijela, investitori koji su ocjenjivali poslovnu ideju i poduzetnici koji su ocjenjivali timove na temelju njihovog izlaganja i prezentacije.

Inkubatorski program za startupe Algebra LAB-a nasljednik je 10 generacija i iskustava u provođenju inkubatorskog programa Zagrebačkog inkubatora poduzetništva. U posljednja četiri mjeseca timovi su na tjednoj bazi radili s mentorima te su pritom razvijali poslovne strategije, prototipe usluga i proizvoda.

Timovi koji su jučer pred investitorima predstavljali svoje ideje su:

Volo – Virtualna kreditna kartica za korporativna putovanja

KidCoin - Web platforma za praćenje i nagrađivanje dječjeg rada u virtualnoj valuti (dječja štednja)

SmartStop – Pametne stanice za javni prijevoz koje korisnicima omogućuju bolje iskorištavanje vremena dok čekaju prijevozno sredstvo

Job Tag - Sustav za digitalizaciju student-servisa putem pametnih ugovora i poticanje rada studenata u struci

Nocturiglow - Boca za uriniranje koja svijetli u mraku zamišljena kao pomagalo osobama koje imaju problema s noćnim uriniranjem

HDI - Aplikacija za mjerenje i održavanje digitalnog zdravlja pojedinaca i zaposlenika

JayOne - Web i mobilna platforma za Summer Work and Travel program

EnergyShift - Platforma za financiranje zelenih energetskih projekata

Ding - Sustav za poboljšanje studentskih poslovnih profila i povezivanje s poslodavcima

Identyum – Aplikacija za prepoznavanje digitalnog identiteta

Floor Nap - Aplikacija za pronalaženje jeftinog smještaja

Winestem - Web sustav za prikupljanje mikroklimatskih parametara u vinskim podrumima te za automatsko ispravljanje neželjenih promjena putem senzora u realnom vremenu.

Shootset - Online platforma preko koje fotografi, marketinške agencije i brendovi pronalaze i angažiraju modele.

PP - Modni dizajn kao spoj suvremenih tehnologija (generativni dizajn i 3D printing), kulture i tradicijeShopguru – mobilna aplikacija za navigaciju na prodajnu mjestu i virtualnu shopping listu

Smartwaiter - Sustav za digitalno naručivanje u restoranima i kafićima

Salarify - Aplikacija koja omogućava pristup plaći i prije nego što je isplaćena od poslodavca

Porthop - Mobilna aplikacija za booking tranzitnih vezova (marine, lučice, uvale s bovama, restorani)

Sophico - Web i mobilna aplikacija za jednostavnije upravljanje sportskim događajima, namijenjeno sportskim klubovima

Uskoro slijedi otvaranje prijava za novu generaciju startupa u inkubatorskom programu, a stručnjaci i mentori Algebra LAB-a će i dalje nastaviti raditi s najboljim i najperspektivnijim startupima iz jučer predstavljene generacije te će im biti na raspolaganju i nakon ovog investicijskog natjecanja.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next