Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Activision studio Toys for Bob postaje neovisan nakon velikih otkaza u Xboxu Istaknuto

Activision studio Toys for Bob postaje neovisan nakon velikih otkaza u Xboxu

Razvojni tim stoji iza franšize Skylanders te nedavnih igara Spyro Reignited Trilogy i posljednjeg Crash Bandicoot naslova.

Toys for Bob, studio tvrtke Activision, objavio je da napušta korporativnu utrku i ponovno počinje kao nezavisni razvojni tim. Ova odluka dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je matična tvrtka Activision Blizzard, Microsoft, provela masovna otpuštanja u Toys for Bob koja su zahvatila 86 zaposlenika, što čini više od polovice ukupnog osoblja.

Razvojni tim je izjavio da će im odluka o povratku na status nezavisnog studija omogućiti da ponovno budu "mali i agilni studio", prisjećajući se svojih početaka u 1980-ima i 1990-ima kada su stvarali uspješne naslove poput igre Star Control. U tu svrhu, tvrtka već radi na novoj igri, iako neće biti službenih najava još neko vrijeme.

Osim toga, ne čini se da postoje loši odnosi s bivšim matičnim tvrtkama Activision i Microsoft. Toys for Bob izjavljuje da su obje tvrtke "izuzetno podržavale naš novi smjer i uvjereni smo da ćemo nastaviti blisko surađivati kao dio naše budućnosti".

Toys for Bob je prije svega poznat po franšizi Skylanders, ali je također stajao iza dobro ocijenjenih igara Crash Bandicoot 4: It's About Time i Spyro Reignited Trilogy. Također su bili uključeni u stvaranje sadržaja za Call of Duty: Warzone.

 

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next