Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatsko softversko rješenje upravlja velikom pivovarom u Etiopiji Istaknuto

Hrvatsko softversko rješenje upravlja velikom pivovarom u Etiopiji

Hrvatsko softversko rješenje namijenjeno nadzoru i praćenju pivskih bačava kroz proces punjenja i distribucije, pod nazivom KegTNT, implementirano je u pivovaru u Addis Ababai, a tijekom ove godine naći će se u još dvije pivovare u vlasništvu kompanije BGI Ethiopia, čija duga pivarska tradicija seže u prvu polovicu 20. stoljeća.

Kompanija je dio francuske grupacije Castel, koja slovi za jednog od najvećih afričkih te je među deset najvećih svjetskih proizvođača piva.

Naručitelj iz Etiopije zahtijevao je novo, moderno rješenje koje će omogućiti bolje upravljanje flotom pivskih bačava, pridonijeti smanjenju troškova, poboljšati kontrolu kvalitete, osigurati bolji nadzor održavanja te spriječiti moguće gubitke pivskih bačava.

Djelokrug rada Montelektra i 8Sigme uključivao je mplementaciju rješenja KegTNT, koje koristeći RFID tehnologiju prikuplja i pohranjuje sve podatke o životnom ciklusu pivskih bačava. Osnovna svrha mu je u stvarnom vremenu omogućiti praćenje svake bačve u floti, bolji sustav održavanja te kontrolu kvalitete.

U sklopu projekta isporučena je aplikacija za tablete koja omogućava praćenje procesa u samoj pivovari te aplikacija za pametne telefone namijenjena prodajnim agentima.

Osoblje zaposleno u odjelu održavanja, laboratoriju i skladištu tako će od sada za obavljanje svakodnevnih poslova upravljanja flotom pivskih bačava koristiti tablete opremljene RFID čitačima. S druge strane, prodajni predstavnici zahvaljujući aplikaciji dostupnoj na mobitelu moći će prijaviti sve eventualne pritužbe krajnjih kupaca. Zahvaljujući KegTNT-u, sve informacije dostupne su trenutno pa osoblje može pravovremeno reagirati i identificirati moguće probleme čak i prije nego se dogode.

Osim toga, KegTNT je integriran s automatiziranom i robotiziranom punionicom piva čiji je kapacitet punjenja do 900 bačava na sat. Ta integracija sustava omogućava pivovari automatsko prikupljanje podataka i analizu količine proizvedenog piva, broju neispravno napunjenih bačava, zastojima te drugim čimbenicima neophodnim za učinkovitu proizvodnju.

Sve navedeno pomoći će kompaniji BGI Ethiopia u boljem iskorištavanju resursa i upravljanju flotom pivskih bačava, a također i u očuvanju dobre reputacije i pozicije na tržištu.

„Prošla godina za cijeli je svijet bila vrlo izazovna. Pivarska industrija, baš kao i ostale industrije, suočila se s raznim previranjima. Vrlo smo zadovoljni što smo usprkos ograničenjima putovanja, uspjeli dovršiti projekt u jednoj od tri ugovorene pivovare. Zahvalni smo tvrtki Montelektro na ukazanom povjerenju i partnerstvu na još jednom zajedničkom projektu“, rekao je Vladimir Lukić, direktor 8Sigme.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next