Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Osnivač Telegrama tvrdi da će tvrtka biti profitabilna 2025. godine Istaknuto

Osnivač Telegrama tvrdi da će tvrtka biti profitabilna 2025. godine

Osnivač tvrtke Telegram, Pavel Durov, izjavio je da tvrtka očekuje postizanje profitabilnosti iduće godine s planovima za izlazak na javnu burzu u budućnosti.

Aplikacija za razmjenu poruka, koja je prešla 900 milijuna korisnika, ostvaruje "stotine milijuna dolara" putem oglasa i pretplata, rekao je Durov Financial Timesu u intervjuu. Iako su globalni investitori ponudili tvrtki novac na temelju procjene od više od 30 milijardi dolara, spomenuo je da Telegram planira javnu ponudu dionica u budućnosti.

"Glavni razlog zašto smo počeli zarađivati novac je taj što smo željeli ostati neovisni. Općenito govoreći, vidimo vrijednost u [IPO-u] kao načinu demokratizacije pristupa vrijednosti Telegrama", rekao je FT-u.

Iako Telegram ne traži mega rundu financiranja, tvrtka je otvorena za ulaganja u zamjenu za manji udio.

Telegram je prije dvije godine pokrenuo premium pretplatu. U roku od nekoliko mjeseci, premašila je brojku od milijun plaćenih korisnika. Tvrtka također nudi rješenja za oglašavanje na kanalima s jednim ili više vlasnika i planira pokrenuti dijeljenje prihoda od oglasa s vlasnicima kanala ovog mjeseca. Durov je rekao FT-u da su rješenja za oglašavanje trenutačno ograničena na određene geografske lokacije. Tvrtka također nameće agencijama da troše između jednog i deset milijuna eura. Telegram planira proširiti ponudu oglasa globalno ove godine i također pružiti mogućnost malim potrošačima.

Ranije ovog mjeseca tvrtka je objavila da osobni korisnici mogu pretvoriti svoje račune u poslovne račune plaćanjem pretplatničke naknade.

Osim ovih rješenja, Telegram je također eksperimentirao s projektima temeljenim na blockchainu putem TON zaklade. U prosincu 2022., tvrtka je na dražbu stavila premium korisnička imena putem TON Blockchaina kako bi ljudima omogućila korištenje aplikacije bez SIM kartice. U rujnu 2023., Telegram je dodao samopohranu kripto novčanika globalno, osim u Sjedinjenim Američkim Državama.

Durov je ranije izjavio da Telegram želi pokrenuti AI potpomognute chatbotove za korisničku podršku poslovnim korisnicima. Tvrtka također planira ulagati u AI kako bi riješila probleme s moderacijom koji često pogađaju platformu.

 

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next