Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Godina odluke za Twitch: Nakon novih otkaza planiraju redizajn aplikacije Istaknuto

Godina odluke za Twitch: Nakon novih otkaza planiraju redizajn aplikacije

 Izvršni direktor tvrtke Twitch, Dan Clancy, izložio je planove ove platforme za livestreaming u 2024. godini, s fokusom na pomoć streamerima u rastu njihove publike čak i kada nisu uživo.

Ove godine, Twitch planira temeljitu rekonstrukciju svoje aplikacije prvi put u pet godina, napuštajući dugogodišnji dizajn kako bi se usredotočio na slider koji sliči TikToku i omogućava gledateljima prelazak između sadržaja kratkog formata kako bi otkrili nove streamere. Tvrtka još nije navela datum lansiranja redizajnirane aplikacije, ali ovaj potez pokazuje da Twitch prioritet daje promjenama kako bi i njegov poslovni model i zajednica streamera postali održiviji u dugoročnoj perspektivi.

"Ljudi ne mogu biti uživo stalno, zar ne? Dakle, želimo pružiti alate kreatorima kako bi im pomogli da nastave angažirati svoju zajednicu dok su offline", rekao je Jeremy Forrester, potpredsjednik zajednice proizvoda u Twitchu, u intervjuu za portal TechCrunch.

Twitch je imao turbulentnu godinu. Emmett Shear, jedan od izvornih osnivača Justin.tv-a, servisa za livestreaming raznolikih sadržaja koji će prerasti u Twitch, povukao se s mjesta izvršnog direktora tvrtke prije godinu dana. U međuvremenu je Twitch prošao kroz serije velikihotpuštanja, u posljednjem mjesecu smanjivši još 500 zaposlenika - dodatnih 35% radne snage. Krajem prošle godine tvrtka je najavila povlačenje iz Južne Koreje, važnog tržišta esporta, navodeći "preterano skupe" troškove vođenja online poslovanja tamo.

Tijekom 2023. godine Twitch se također suočavao s kontroverzama koje su zahvatile cijelu zajednicu, nakon ažuriranja pravila o podjeli prihoda i pravila o brendiranom sadržaju, pri čemu je u oba slučaja tvrtka odstupila nakon negodovanja streamera.

S obzirom na otpuštanja i širu nesigurnost u vezi s poslovanjem, 2024. je ključna godina za Twitch. Tvrtka mora stabilizirati stvari dok uvjerava streamere, koji čine srž platforme, da je Twitch pravo mjesto za ulaganje njihova vremena i energije.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next