Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Bill Gates tvrdi da će kao pobjednik iz AI borbe izaći startup

Bill Gates tvrdi da će kao pobjednik iz AI borbe izaći startup

Nada se da će Microsoft pobijediti, ali Gates tvrdi da prati i startup tvrtku Inflection zbog njihova digitalnog osobnog asistenta Pi.

Bill Gates smatra da će pobjednik u borbi oko razvoja AI-ja biti upravo ona tvrtka koja stvori osobnog digitalnog agenta.

To je izjavio na događaju AI Forward 2023 u San Franciscu kojeg su organizirali grupacija Goldman Sachs i SV Angel. Umjesto traženja informacija na Googleu, ili odlaska na Amazon kako bi naručio pseću hranu, korisnik će jednostavno razgovarati sa svojim digitalnim agentom, koji će zatim podijeliti relevantne informacije ili obaviti zadani zadatak.

Dodao je da je trenutno omjer 50:50 hoće li pobjednik tih tehnoloških ratova biti neka od velikih tehnoloških tvrtki ili startup.

„Bio bih razočaran kad to ne bi bio Microsoft“, rekao je Gates i dodao „ali su me impresionirale i neke startup tvrtke, uključujući i Inflection“.

Ovu tvrtku pokrenuli su suosnivač LinkedIna Reid Hoffman, suosnivač Deepminda Mustafa Suleyman i Karen Simonyan, a opisuju se kao „AI studio koji stvara osobni AI za sve“.

Svoj prvi osobni AI objavili su u svibnju i zove se Pi. S njim možete pričati kad god poželite, o čemu god poželite.

Kad god ga otvorite, Pi će se vratiti na kraj razgovora kojeg ste zadnje vodili. Možete mu poslati DM na Instagramu, poruku na WhatsAppu, ili ga možete preuzeti na svoj mobitel.

Razgovor definitivno na trenutke postane neprirodan. Tako da definitivno postoje AI alati koji su znatno bolji u izvršavanju određenih zadataka. Pi je zamišljen kao razgovorni osobni asistent. S druge strane, ChatGPT vam može pomoći sa svime od izrade životopisa do dizajniranja režima treninga kako biste smršavjeli.

I Pi je definitivno miljama daleko od onoga što Gates zamišlja – AI koji može obaviti šoping za vas i pomoći vam s čitanjem mailova. Ali je definitivno jedan od najboljih konverzacijskih AI alata na tržištu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next