Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Apple kupio AI startup specijaliziran za nadzor proizvodnih komponenti Istaknuto

Apple kupio AI startup specijaliziran za nadzor proizvodnih komponenti

Apple je dodao još jedan startup za umjetnu inteligenciju na svoj popis akvizicija sa sjedištem u Kanadi, DarwinAI, koji se specijalizira za tehnologiju temeljenu na vidu kako bi promatrao komponente tijekom proizvodnje radi poboljšanja učinkovitosti, izvijestio je Bloomberg.

Iako Apple ili DarwinAI nisu objavili ovu transakciju, nekoliko članova tima startupa pridružilo se Appleovim timovima za strojno učenje u siječnju, prema njihovim LinkedIn profilima. DarwinAI je prikupio više od 15 milijuna dolara u financiranju kroz različite krugove ulaganja od investitora kao što su Deep Tech Venture Fund BDC Capital-a, Honeywell Ventures, Obvious Ventures i Inovia Capital.

BDC Capital potvrđuje na svojoj web stranici da je primio izlazak iz DarwinAI-a, dok je Obvious Venture ažurirao svoj portfelj kako bi odražavao da je startup preuzet. BDC Capital i Obvious Venture nisu komentirali priču u trenutku pisanja. Apple nije odmah odgovorio na zahtjeve za komentar.

Kako je Bloomberg napomenuo u svom izvještaju, osim što pomaže u efikasnosti proizvodnje, DarwinAI koristi tehnike za smanjenje veličine i ubrzanje AI modela. To bi moglo biti korisno za značajke generativne AI koje Apple planira uvesti u iOS 18 ove godine.

Apple je zaostajao u objavljivanju značajki pokretanih gen-AI-jem u usporedbi s konkurentima poput tvrtki OpenAI, Google, Meta i Microsoft. U veljači je Tim Cook rekao da tvrtka planira uvesti takve značajke "kasnije ove godine".

"Nastavljamo trošiti ogromnu količinu vremena i truda i radujemo se podijeliti detalje našeg kontinuiranog rada u tom području kasnije ove godine", rekao je Cook tijekom kvartalnog poziva s analitičarima.

Prošle godine je izvršni direktor u Appleu potvrdio ulaganje u napore vezane uz generativnu umjetnu inteligenciju. Oglasi za posao u Appleu sugerirali su da tvrtka istražuje uvođenje umjetne inteligencije u više internih i eksternih područja, uključujući Siri, alate za razvojne programere i korisničku podršku.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next