Biz Tech web portal powered by vidi logo2

United Grupa dovršila akviziciju Bulsatcoma Istaknuto

United Grupa dovršila akviziciju Bulsatcoma

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, uspješno je završila akviziciju Bulsatcoma, pružatelja satelitske televizije za izravnu distribuciju do krajnjih gledatelja i širokopojasnog interneta u Bugarskoj.

Akvizicija je dio dugoročne strategije United Grupe koja se odnosi na širenje i jačanje tržišne prisutnosti u regiji kao i poticanje inovacija za digitalno, povezano društvo.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe izjavila je: "Sretni smo zbog završetka akvizicije Bulsatcoma. Ovaj korak će nam omogućiti poticanje daljnjeg rasta na ovom važnom tržištu i omogućiti ubrzanje inovacija u regiji. Dodatno, ova akvizicija nadopunjuje naš portfelj i donosi jasne prednosti postojećim i budućim korisnicima u Bugarskoj."

Nikolay Andreev, glavni izvršni direktor Vivacoma i Bulsatcoma: "Uspješan završetak akvizicije Bulsatcoma dobra je vijest za korisnike na vrlo fragmentiranom tržištu kao što je to slučaj u Bugarskoj. Ovo će nam omogućiti da značajno poboljšamo kvalitetu TV usluge za korisnike Bulsatcoma. To za njih znači više HD kanala i pristup više od 30.000 naslova u videoteci EON-a, vodećoj TV platformi u jugoistočnoj Europi. Također će značajno povećati kvalitetu njihove internetske usluge koju nude u smislu downloada i uploada brzine."

United Grupa ušla je na bugarsko tržište 2020. godine akvizicijom Vivacoma. Od tada je Grupa poduzela nekoliko značajnih koraka kako bi ojačala svoju prisutnost i potaknula inovacije na tržištu. Među postignućima United Grupe su razvoj najveće 5G mreže u zemlji i pokretanje prve 10GIGA optičke mreže. Također, United Grupa je Bugarskim korisnicima omogućila prve neograničene 5G tarifne pakete te pristup nagrađivanoj EON TV platformi.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next