Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Comping stipendira najbolje studente i sponzorira olimpijske veslače Istaknuto

Comping stipendira najbolje studente i sponzorira olimpijske veslače

IT tvrtka Comping i ove godine je, po osmi put zaredom, odlučila stipendirati izvrsne studente informatike s vodećih domaćih tehnoloških sveučilišta. Dodijeljeno je pet stipendija, a studenti stipendisti odabrani su između do sad najvećeg broja (tridesetak) kandidata.

Dobitnici Compingovih stipendija, koje će koristiti sve do kraja studija, su Laura Petan (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Računarska znanost), Matea Vasilj (Fakultet organizacije i informatike, Organizacija poslovnih sustava), Sven Vujević (Fakultet organizacije i informatike, Informacijski i poslovni sustavi), Jakov Samardžija (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Računarska znanost – profil Znanost o podacima) te Luka Kujundžić (Visoko učilište Algebra, Programsko inženjerstvo).

Visoki kriteriji

Svi oni zadovoljili su visoke kriterije, počevši od visoke prosječne ocjene na studiju, psiho-testova i testova inteligencije pa sve do opsežnih motivacijskih razgovora s Compingovim stručnjacima iz ljudskih resursa i uprave.

„Iznimno sam zadovoljan razinom izvrsnosti koju su pokazali naši kandidati, a odabrani stipendisti istaknuli su se među vršnjacima i svojom predanošću te strašću prema svojim područjima studija. Ponosni smo što im možemo pružiti podršku u njihovom akademskom putovanju i radujemo se njihovim budućim postignućima.“, izjavio je Predsjednik uprave Compinga, Alojzije Jukić.

Comping Alojzije Jukic

Svojim programom stipendiranja Comping nastavlja graditi most između akademske izvrsnosti i praktične primjene znanja, omogućujući studentima da se usmjere prema perspektivnoj karijeri u IT sektoru.
Uz financijsku podršku i pristup relevantnim resursima, Comping studente-stipendiste uključuje i u svoje projekte gdje, uz mentorstvo eksperata iz raznih područja informatičke tehnologije, od analitike podataka do umjetne inteligencije, sudjeluju u specijaliziranim radionicama i poslovima na kojima proširuju svoje vještine i znanja. Mnogi od njih naposljetku se i zaposle u tvrtki - gotovo 10 posto današnjeg broja (150-ak) zaposlenika u Comping došlo je upravo kroz sustav stipendiranja.

Podrška novom paru olimpijaca

Osim kroz stipendije, Comping podržava i druge studentske inicijative poput Udruge studenata biologije (BIUS), Fergometrijade, Sportske udruge studenata FER-a (SUSFER), STEM games i mnoge druge, trudeći se dati doprinos zajednici i podržati razvoj mladih talenata na različitim područjima.

Comping braca Loncaric

Svoju posvećenost poticanju izvrsnosti u svim aspektima poslovanja i života, Comping dokazuje i novim sportskim pokroviteljstvom: uz već slavnu braću Sinković, tvrtka je pokrovitelj i mladim veslačima Antonu i Patriku Lončariću. Oni će boje naše domovine braniti na ljetnim Olimpijskim igrama u Parizu, u srpnju i kolovozu ove godine. Obojica imaju 24 godine, dolaze iz Osijeka i studenti su odnosa s javnošću na Veleučilištu Edward Bernays. Natječu se u disciplini dvojac bez kormilara.

Specijalni tim za umjetnu inteligenciju

Što se tiče poslovanja, Comping je tijekom prošle i početkom ove godine dovršio transformaciju svojih odjela za pružanje IT usluga, poslovnu analitiku (BI) i razvoj digitalnih proizvoda i platformi - područja u kojima je tvrtka već ostvarila iznimne uspjehe. Novost je i formiranje posebnog tima za razvoj tehnologija umjetne inteligencije, koji se bavi prediktivnom analitikom, obradom prirodnog jezika i primjenom rješenja tradicionalne UI.

Štoviše, Comping je i jedini regionalni partner za razvoj rješenja utemeljenih na tehnologijama umjetne inteligencije globalne tehno korporacije Dell Technologies, s kojom će zajedno razvijati nove digitalne proizvode i IT usluge te ih ponuditi svojim korisnicima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next