Biz Tech web portal powered by vidi logo2

HGK otvorio prijave za radionicu Uvod u AI za poslovne subjekte Istaknuto

HGK otvorio prijave za radionicu Uvod u AI za poslovne subjekte

Hrvatska gospodarska komora pokrenula je seriju edukacija za podršku digitalnoj transformaciji hrvatskog gospodarstva - AI Akademiju HGK, koja započinje 25. i 26. ožujka.

Budući da bi AI, prema posljednjim analizama, mogla povećati svjetsko gospodarstvo za gotovo 16 bilijuna dolara do 2030. godine, HGK se odlučila svojim članicama ponuditi potrebne resurse za razumijevanje i primjenu AI rješenja.

"Sve više tvrtki prepoznaje potencijale AI-a, čak 94 posto ispitanika u našem istraživanju smatra kako je važno ulagati u obuku zaposlenika za uspješnije korištenje umjetne inteligencije u poslovanju", poručio je potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš.

"AI Akademija HGK pomoći će premostiti jaz između želja i mogućnosti za implementacijom AI tehnologija", dodao je.

Tomislav_Rados008_100522_1.jpg

Prva radionica će demistificirati AI te obraditi pravne, etičke i sigurnosne aspekte primjene umjetne inteligencije u poslovanju. Nakon nje slijede četiri sektorske radionice iz područja industrije, turizma, prava i zdravstva.

Prikaz AI tehnologija, primjena AI alata i primjeri iz praksi samo su dio programskog plana edukacija koje će provoditi stručni predavači među kojima su istaknuti Anamarija Mladinić, Marko Gulan, Dijana Kladar, Vedran Antoljak Aco Momčilović.

Sve informacije o AI Akademiji HGK, uključujući raspored radionica i način prijava, mogu se pronaći na službenoj web stranici HGK.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next