Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Michi i PetChat najbolji startupovi Algebra Laba Istaknuto

Michi i PetChat najbolji startupovi Algebra Laba

Petnaesta generacija start-upova stasalih u Algebra Labu predstavila je svoje projekte pred žirijem sastavljenim od poduzetnika, investitora i predstavnika akademske zajednice.

Najbolji startupovi odabrani su u dvije kategorije: The Best Pitch i The Best Business Case.

U kategoriji The Best Pitch odabran je tim Michi s aplikacijom za mentalno zdravlje.

Projekt se temelji na trećem i četvrtom cilju održivog razvoja Ujedinjenih naroda (zdravlju i blagostanju te kvalitetnom obrazovanju), a cilj mu je pružiti korisnicima ispravne informacije o različitim mentalnim poremećajima.

Michi je ime virtualnog prijatelja, stanovnika aplikacije za kojeg se korisnik brine. Na taj način korisnici bolje i dublje upoznaju svoje osjećaje i mentalna stanja kroz koja prolaze, ali i korisne načine poboljšanja vlastitog mentalnog zdravlja. U izboru su presudile kvaliteta prezentacije i uvjerljivost.

Inovacije iz različitih sektora

U kategoriji The Best Business Case kriteriji su bili smislenost poslovnog problema, najveći potencijal za investiranje te snaga poslovnog modela.

Pobjedu je odnio Marino Miletović, jedan od osnivača platforme PetChat pokrenute kako bi brzo, učinkovito i povoljno pružila vlasnicima kućnih ljubimaca informacije o problemima koji ih muče. Također je cilj digitalizirati i ubrzati pružanje veterinarskih usluga.

"Svima bih preporučio da se okušaju u osmišljavanju poduzetničkog projekta. To je jedno cool iskustvo koje otvara brojne prilike. Potrebno je izaći pred druge, isprobati svoju ideju u javnosti i vidjeti koje su joj i prednosti i mane", poručio je Miletović.

"Veseli nas vidjeti da iz godine u godinu imamo sve veći broj inovativnih poslovnih modela koji u stopu prate promjene koje se događaju na tržištu, kao i svjetske trendove.

Također smo iznimno pozitivno iznenađeni činjenicom da su timovi sa svojim inovacijama raspoređeni po različitim sektorima gospodarstva – od malog i srednjeg poduzetništva, IT-ja, prehrambene industrije, turizma, fintecha i drugih", istaknula je Maja Brkljačić, rukovoditeljica poslovnog područja Algebra Laba.

Članovi žirija bili su Stevica Kuharski (Fil Rouge), Renata Brkić (Feelsgood Capital), Vedran Blagus (Southcentral Ventures), Srđa Iveković (Vesna Capital), Slaven Kordić (Invera Equity Partners), Ivan Kurtović (InterCapital), Hajdi Ćenan (CROStartup), Ivan Šimić (PWC), Mislav Ante Omazić (EFZG), Dimitrije Trbović (Neostar) i Ivan Voras (Equinox Vision).

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next