Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Meta Platforms podijelit će četiri tisuće otkaza Istaknuto

Meta Platforms podijelit će četiri tisuće otkaza

Tvrtka Meta Platforms sprema se otpustiti još četiri tisuće zaposlenih.

U listopadu 2022. godine najavili su 11 tisuća otkaza, čemu su u ožujku ove godine pridodali još deset tisuća. Čini se kako je ovih četiri tisuće djelatnica i djelatnika dio te druge runde. Još jedna se očekuje tijekom svibnja.

Očekuje se kako bi nova runda otkaza mogla tijekom srijede, 19. travnja, u najvećoj mjeri zahvatiti tehničke timove koji rade na Facebooku, Instagramu i WhatsAppu, piše Vox. Tijekom svibnja bi na red trebali doći zaposleni u administrativnom i upravnom dijelu tvrtke.

Dio većeg restrukturiranja

Odjel Reality Labs - u kojem se bave razvojem metaverzuma - također bi mogao biti zahvaćen, ali ne u većoj mjeri jer je u pripremi lansiranje igre namijenjene tradicionalnim igračicama i igračima.

Radnici koji će dobiti otkaze o tome će dobiti obavijest e-poštom. Svi zaposlenici u Sjevernoj Americi koji mogu raditi od kuće bit će zamoljeni da to i učine kako bi imali vremena procesuirati neugodnu vijest.

Brojni će timovi biti reorganizirani, a zaposlenici koji će ostati u tvrtci mogli bi promijeniti radna mjesta, odnosno biti dodijeljeni novim timovima.

Na kraju 2022. godine Meta Platforms imala je oko 86 tisuća zaposlenih. Ta je tvrtka također pauzirala zapošljavanje tijekom prvog ovogodišnjeg tromjesečja i uvela druge mjere smanjenja troškova kako bi se nosila s padom prihoda zbog slabije potražnje za digitalnim oglašavanjem.

Otkazi su dio šireg restrukturiranja u Meti koje je glavni izvršni direktor Mark Zuckerberg nazvao 'godinom učinkovitosti'.

Meta je uložila milijarde u platformu za virtualnu stvarnost Horizon Worlds. Ali, na kraju prošle godine ta je platforma imala tek oko 200 tisuća mjesečno aktivnih korisnika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next