Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Osnivač Foursquarea priprema tajanstven novi projekt za web3 Istaknuto

Osnivač Foursquarea priprema tajanstven novi projekt za web3

Osnivač Foursquarea Dennis Crowley pokrenuo je novi startup LivingCities.

Oko weba3 i metaverzuma podiglo se zadnjih mjeseci dosta prašine, a i privukli su pozornost niza poduzetnika koji su definirali prvu generaciju nativnih mobilnih aplikacija i sad se pitaju što bi iduće moglo biti na pomolu.

Osnivač Foursquarea Dennis Crowley je tako, recimo, jedan od suosnivača novog startupa LivingCities.

S njime su u taj pothvat još ušli Matt Miesnieks (koji je prodao svoj startup 6D.ai Nianticu za zasad nepoznati iznos) i dizajner John Gaeta (najpoznatiji po radu na filmskoj trilogiji Matrix).

Poduzetni trojac odvojio je četiri milijuna američkih dolara za rano ulaganje u novu tvrtku. Rundu financiranja predvodi DCVC, a pridružili su im se i Eniac Ventures, Anorak i Matthew Ball.

Web3, ali bez kriptovaluta

Kao i u vrijeme kad je kretao s Foursquareom, Crowley vjeruje kako ideja prema kojoj softver može mijenjati način na koji smo u interakciji sa svijetom i dalje ima smisla, kao i potencijala za razvoj. Taj mu je izazov bio poticaj za upuštanje u novi projekt.

Zasad nije posve jasno o čemu se točno radi. Poznato je tek kako je u pitanju "društveni sloj" namijenjen potrošačima, koji se temelji na interakciji s virtualnim prostorima koji bi trebali "uhvatiti duh" stvarnih zemljopisnih lokacija i gradova.

Tu bi platformu integrirali s elementima weba3, po mogućnosti bez špekulacija koje se često povezuje s kriptovalutama.

Miesnieks kaže kako su primarno zainteresirani za izgradnju mreže koja postoji samo na webu, moguće kako bi zaobišli trgovine aplikacijama i naknade koje one naplaćuju. Neće se baviti proširenom stvarnošću ili natjecati s tvrtkama kao što su Niantic ili Snap.

Prije nešto manje od godine dana Crowley je napustio posao u Foursquareu, nakon što je proveo više od deset godina u toj tvrtci, piše Tech Crunch.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next