Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Toshiba pred najvećim financijskim gubitkom u svojoj povijesti Istaknuto

Toshiba T1100, prvi laptop za masovno tržište Toshiba T1100, prvi laptop za masovno tržište

Nakon što su se u srpnju 2015. našli uslijed skandala zbog otkaza direktora koji je šest godina lažirao financijske rezultate, Toshiba je na kraju 2015. suočena s golemim financijskim gubitkom. Kako su objavili sredinom prosinca, 2015. godinu će završiti s gubitkom od oko 4,5 milijarde američkih dolara. Uz to, 6800 zaposlenika će dobiti otkaz.

Val otpuštanja bi trebao krenuti u ožujku sljedeće godine, a najviše će ljudi morati otići odjela orijentiranog na potrošačku elektroniku. Kao dio restrukturiranja Toshiba planira prodati i svoje pogone za proizvodnju televizora i perilica za rublje u Indoneziji za oko 25 milijuna američkih dolara. Uz to, traže investitore za svoju diviziju zdravstvene skrbi.

Toshiba je od početka travnja 2015. izgubila oko 40% vrijednosti svojih dionica. Usprkos činjenici što su 1985. na tržište izbacili prvi prijenosnik za masovno tržište i što posljednjih mjeseci s „No Matter What“ garancijom jamče za svoja računala, 2016. će za Toshibu vjerojatno biti godina temeljitih preokreta u poslovanju. 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next