Biz Tech web portal powered by vidi logo2

CEO Reddita poručuje zaposlenicima da će "blokada podforuma" proći Istaknuto

CEO Reddita poručuje zaposlenicima da će "blokada podforuma" proći

„Ispričavam se što moram ovo reći, ali molim vas da budete oprezni pri nošenju Reddit odjeće u javnosti“, poručuje izvršni direktor Steve Huffman u internom pismu. „Neki ljudi su zaista uznemireni, i ne želimo da postanete objekt njihove frustracije“.

U internom pismu koje je poslano zaposlenicima Reddita u ponedjeljak popodne, izvršni direktor Steve Huffman se osvrnuo na nedavnu negativnu reakciju usmjerenu prema tvrtki te je rekao zaposlenicima da blokiraju „šum“ i da će trenutna blokada tisuća podforuma s vremenom proći.

Kopiju pisma, koju je dobio The Verge, izradio je kao odgovor na nedavnu akciju popularnih podforuma koji su blokirani kao protest protiv povećanja cijena API-ja za aplikacije trećih strana. Neki od najpopularnijih Reddit klijenata tvrde da bi ih održavanje njihovih aplikacija moglo stajati milijune dolara godišnje. Više od 8.000 Reddit zajednica blokiralo se u znak protesta, a iako se mnoge planiraju ponovno otvoriti tijekom srijede, neke su izjavile da će ostati privatne neodređeno vrijeme dok Reddit ne napravi promjene.

Huffman kaže da blokada nije imala „znatni financijski utjecaj“ i da tvrtka predviđa da će se mnogi podforumi vratiti online tijekom srijede. „S ovim je povezano mnogo buke. Među najglasnijima koje smo vidjeli. Molim vas da znate da naši timovi rade na tome i kao i kod svih kontroverzi na Redditu, i ova će proći“, navodi se u pismu. „Apsolutno moramo isporučiti ono što smo rekli da hoćemo. Jedino dugoročno rješenje je poboljšanje našeg proizvoda, a u kratkoročnom planu imamo nekoliko ključnih lansiranja mod alata na kojima moramo uspjeti“.

Huffman također upozorava zaposlenike da budu oprezni pri nošenju Reddit predmeta u javnosti, navodeći da bijes usmjeren prema promjenama cijena API-ja može učiniti da postanu „objekt frustracija korisnika“.

Reddit je prvi put najavio promjenu cijena API-ja u travnju, predstavljajući te promjene kao način za zaradu od tvrtki koje koriste podatke Reddita za obuku alata umjetne inteligencije. Međutim, posljednjih nekoliko tjedana postalo je jasno da bi te promjene mogle imati veliku cijenu i za razvojne programere aplikacija trećih strana, a tvorci aplikacija poput Apollo for Reddit i rif is fun for Reddit objavili su da će morati ugasiti svoje aplikacije 30. lipnja - dan prije nego što nove cijene trebaju stupiti na snagu. Ogorčeni korisnici organizirali su široko rasprostranjeni blackout podforuma, koji je privremeno onesposobio stranicu u ponedjeljak.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next