Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Fidelity je smanjio procjenu vrijednosti Reddita za 41 posto od ulaganja 2021. godine Istaknuto

Fidelity je smanjio procjenu vrijednosti Reddita za 41 posto od ulaganja 2021. godine

Udio Fidelity Blue Chip Growth fonda u Redditu vrijedi 16,6 milijuna dolara prema mjesečnoj objavi fonda, koja je objavljena proteklog vikenda. To je ukupno smanjenje od 41,1% u odnosu na kolovoz 2021. godine, kada je upravitelj imovinom potrošio 28,2 milijuna dolara na kupnju dionica Reddita, prema izjavama tvrtke u svojim godišnjim i polugodišnjim izvješćima.

Reddit je bio procijenjen na 10 milijardi dolara kada je privukao financiranje u kolovozu 2021. godine. Fidelity, koji je smanjio vrijednost svojih udjela u mnogim startupima, uključujući Stripe i Reddit u posljednjim kvartalima, također je smanjio vrijednost svog udjela u Twitteru, što je objavljeno u prijavi, procjenjujući vrijednost tvrtke Elona Muska na oko 15 milijardi dolara.

Reddit je odbio komentirati.

Ova devalvacija, dio šireg trenda koji je pogodio razne startupe u fazi rasta diljem svijeta protekle godine, podiže neizvjesnost o tome hoće li Reddit zadržati svoju prvotnu namjeru da se navodno javno kotira s procijenjenom vrijednošću od oko 15 milijardi dolara.

Reddit, koji je do sada prikupio više od 1 milijarde dolara, ima podršku Sequoia Capitala i Andreessena Horowitza.

Trenutni val smanjenja procjena baca novo svjetlo na utjecaj pogoršanih svjetskih gospodarskih uvjeta na mlade startupe. Unatoč smanjenim aktivnostima financiranja za startupove diljem svijeta protekle godine, procjene brojnih većih startupova ostale su nepromijenjene.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next