Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kontinuiran pad broja korisnika društvene mreže BeReal Istaknuto

Kontinuiran pad broja korisnika društvene mreže BeReal

Aktivni korisnici BeReal platforme čini se masovno napuštaju tu platformu, s brojem aktivnih korisnika smanjenim za 18% od svog vrhunca u studenom prošle godine. Prema izvješću tvrtke Similarweb, aplikacija je stekla značajan broj aktivnih korisnika tijekom 2022. godine, ali sada ima opadajuću bazu korisnika koja je znatno manja od konkurentskih društvenih mreža. Međutim, BeReal tvrdi da su ovi brojevi netočni.

Broj ljudi koji aktivno koriste BeReal na iOS-u pao je s 3,7 milijuna korisnika u studenom na otprilike tri milijuna u kolovozu, utvrdio je Similarweb.

BeReal je prvo lansiran u Francuskoj 2020. godine, a prema Similarwebu, broj aktivnih korisnika unutar zemlje i dalje raste, dosežući 615.000 mjesečnih aktivnih korisnika samo u Francuskoj, što je povećanje u odnosu na 500.000 u studenom prošle godine. Međutim, prema izvješću, globalna korisnička baza aplikacije pati. Izvješće tvrtke Similarweb navodi da je broj mjesečno aktivnih iOS korisnika na BeReal-u pao s 3,7 milijuna u 2022. na tri milijuna u kolovozu, dok se broj Android korisnika smanjio za 19%, s 19,5 milijuna u prosincu na otprilike 16 milijuna u kolovozu.

Međutim, glasnogovornik BeReal-a izjavio je u emailu za portal Gizmodo da su brojevi od „treće strane analitičke tvrtke koja pruža procjene“ i tvrdio da nisu točan prikaz trenutnog broja aktivnih korisnika platforme.

„Možemo potvrditi da procjene koje pružaju izvješća trećih strana nisu točne“, izjavio je glasnogovornik BeReal-a za Gizmodo. „Možemo vam reći da danas BeReal ima više od 25 milijuna dnevnih aktivnih korisnika diljem svijeta“. Tvrtka se pozvala na email poslan Gizmodu u lipnju u kojem se navodi da ima 20 milijuna dnevnih aktivnih korisnika diljem svijeta i rekla je da to pokazuje da „rastemo po zdravoj stopi“.

BeReal je započeo kao jedinstven način za dijeljenje brze fotografije gdje se korisnik nalazi, što radi i s kim je, kako bi se vratili osnovama gdje osoba prikazuje svoj jedinstveni, istiniti identitet. U sljedećim mjesecima, tvrtka je radila na dodavanju značajki koje uključuju razmjenu poruka, opciju za objavljivanje više fotografija osim jedne dnevno i „Prijatelji prijatelja“ otkrivanje sadržaja.

Ipak, nastojanja BeReal-a da implementira značajke na aplikaciji bile su spore u njihovom izlasku, dodajući samo nekoliko značajki između lipnja 2022. i travnja 2023., što nije puno utjecalo na privlačenje mladih korisnika prema platformi.

Night Noroña, 17-godišnji srednjoškolac iz Kalifornije, rekao je New York Timesu u travnju da je nakon nekoliko mjeseci aplikacija postala monotona i da je preusmjerio svoju pažnju drugdje. „Gen Z brzo skače na vlakove, ali još brže ih napušta“, rekao je Noroña za New York Times.

Tada je BeReal objavio pomalo obrambeni priopćaj na svojoj web stranici, poručujući korisnicima: „Bili smo tihi jer više volimo raditi nego pričati“.

U njihovom e-mailu, osim što tvrde da se platforma širi, glasnogovornik BeReal-a dodao je da trenutno rade na „uzbudljivim novim značajkama“ koje planiraju lansirati ove godine, ali nije precizirao o kakvim se točno značajkama radi niti kada ih treba očekivati.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next