Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Tumblr gubi 30 milijuna dolara godišnje Istaknuto

Tumblr gubi 30 milijuna dolara godišnje

Jednom omiljeno mjesto za tinejdžere koji nose marte i imaju alternativni glazbeni ukus, Tumblr je očito ozbiljno u minusu: CEO platforme tvrdi da tvrtka godišnje gubi 30 milijuna dolara.

TechCrunch izvještava da je CEO Matt Mullenweg otkrio istinu tijekom pitanja i odgovora, sesiju koju je zajedno s njim vodio i COO Zandy Ring te na koju je došlo tek skromnih 800 korisnika, unatoč tome što je bilo istaknuto na svakom Tumblr korisničkom sučelju. Prema Mullenwegu, platforma troši 30 milijuna dolara više nego što zarađuje dok se očajnički pokušava držati relevantnom u borbi protiv Instagrama i TikToka. Štoviše, COO Ring objašnjava da platforma ne bilježi značajan rast broja korisnika.

„Ljudi imaju dojam da trenutno doživljavamo ogroman rast, ali zapravo nije tako", rekao je Ring tijekom pitanja i odgovora.

Ranije ovog tjedna, Tumblr Staff, račun koji vode zaposlenici, objavio je dugu poruku opisujući načine na koje društvena mreža, nekad vrijedna milijardu dolara, pokušava riješiti osnovne probleme kako bi privukla nove korisnike. Tumblr Staff jasno navodi u poruci da „osnovni problem leži u tome što Tumblr nije jednostavan za korištenje“ (njihov naglasak) zbog toga što korisnici imaju problema s uređivanjem vlastitih feedova. Plan je šesterostrani pristup koji uključuje neodređena posvećivanja pružanju korisnicima visokokvalitetnog sadržaja i povećanju broja korisnika platforme.

Tumblr zaista je bio glavno mjesto za tinejdžere i mlade odrasle osobe početkom 2010-ih godina. Tumblr estetika - karakterističan izgled iz 2014. godine - kratko je oživjela 2020. Međutim, 2018. godine Tumblr je odlučio ukloniti postojeći i budući sadržaj koji smatra eksplicitnim. Odluka platforme da ukloni NSFW sadržaj bila je problematična, jer su botovi za uklanjanje greškom označavali slike pasa i djece umjesto golišavih tijela, istovremeno dodatno stigmatizirajući industriju online seksualnog rada. To je dovelo do bijega korisnika s platforme, a izvještaj Mashablea tvrdi da je Tumblr doživio gotovo 30% pad broja korisnika. Tumblr je na kraju djelomično povukao tu odluku i prošle jeseni je objavljeno da će web stranica prikazivati golotinju, ali ne eksplicitni seks. No čini se da je šteta već učinjena.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next