Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Bit će moguće nuditi pretplatu na sadržaj na Twitteru Istaknuto

Bit će moguće nuditi pretplatu na sadržaj na Twitteru

Vlasnik Twittera Elon Musk najavio je kako će korisnici te platforme moći svojim pratiteljima ponuditi pretplate na sadržaj, uključujući dulje tekstove i višesatne video zapise.

Korisnici koji nude pretplatu, značajku kojoj mogu u postavkama pristupiti putem kartice "Monetizacija", dobit će sav novac koji pretplatnici plaćaju osim naknada koje naplaćuju platforme kao što su Android i iOS. Twitter neće uzimati svoj dio tijekom prvih 12 mjeseci.

Demanti iz Googlea

"To je 70 posto za pretplate na iOS i Android (naplaćuju 30 posto) i ~92 posto na webu (moglo bi biti bolje, ovisno o tome tko radi obradu plaćanja)", naveo je Musk u tvitu, dodajući kako će Twitter također pomoći u promicanju rada kreatora sadržaja i maksimizirati zaradu.

Google je, piše Reuters, odbacio Muskove tvrdnje, podsjetivši kako je snizio naknadu za uslugu za sve pretplate u trgovini aplikacijama Google Play s 30 na 15 posto još tijekom 2022. godine

Nakon što je preuzeo Twitter u listopadu prošle godine, Musk je uveo niz promjena kako bi nadoknadio pad prihoda od oglašavanja. Između ostalog, pokrenuo je servis pretplate Twitter Blue i smanjio broj zaposlenih za oko 80 posto, tako da ih je sad oko 1.500.

Nedavno je u razgovoru za BBC emitiranom na Twitter Spaces ustvrdio kako je poslovanje Twittera otprilike na nuli. Egzodus oglašivača pripisao cikličkoj prirodi potrošnje na oglase, dok je dio odlazaka bio političke prirode, naveo je Musk.

Priznao je kako su neki potezi - poput zatvaranja Twitterovog podatkovnog centra u prosincu prošle godine - doveli do katastrofičnih problema u redovnom radu te platforme

Twitter se krajem siječnja ove godine počeo prijavljivati za izdavanje dozvola regulatornih agencija u Sjedinjenim Državama kako bi mogao uvesti plaćanje putem svoje platforme. Također su počeli raditi na razvoju softvera koji bi to trebao omogućiti.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next