Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Šefica za povjerenje i sigurnost odlazi iz Twittera Istaknuto

Šefica za povjerenje i sigurnost odlazi iz Twittera

Twitterova direktorica za povjerenje i sigurnost Ella Irwin podnijela je ostavku.

Irwin je tu poziciju preuzela od Yoela Rotha, koji je napustio Twitter tijekom kaotičnih dana koji su uslijedili nakon što je tvrtku preuzeo Elon Musk.

Dok se Roth sukobljavao s Muskom oko pristupa moderiranju sadržaja, Irwin se činila dobro usklađena s idejama novog šefa Twittera kako bi te stvari trebale funkcionirati, što je uključivalo dobrodošlicu neonacistima i porast govora mržnje posljednjih mjeseci.

Konzervativne novine Daily Wire objavile su kako je Twitter otkazao ugovor prema kojem je film "What is a Woman" trebao postati besplatno dostupan na toj platformi. Riječ je o dugometražnom dokumentarcu u kojem se napada transrodne osobe.

Sporni film

Musk je otkazivanje nazvao "pogreškom više ljudi" i naveo kako bi se film sjajno uklopio u Twitter.

Iako mu je Musk dao zeleno svjetlo, doseg dokumentarca bio je ograničen temeljem pravila Twittera protiv širenja mržnje.

Zasad nije jasno je li odlazak Irwin bio povezan s ovim skandalom, ali za očekivati je kako je bila u njega barem upućena, ako ne i upletena, piše Tech Crunch.

Nedavno je mjesto glavne izvršne direktorice Twittera preuzela Linda Yaccarino, bivša šefica oglašavanja NBCUniversala.

Nakon akvizicije vrijedne 44 milijarde američkih dolara Twitter je otpustio tisuće zaposlenika kako bi dramatično smanjio troškove.

Mnogi među njima su radili na sprječavanju štetnog i nezakonitog sadržaja, zaštiti integriteta izbora i objavljivanju točnih informacija na stranici.

Tržišna vrijednost tvrtke u međuvremenu je navodno pala na tek trećinu iznosa kojeg je Musk platio kako bi ju preuzeo.

Musk je promovirao značajku pod nazivom Community Notes, koja korisnicima omogućuje dodavanje konteksta tweetovima, kao način borbe protiv pogrešnih informacija na Twitteru.

Twitter se također suočava sa sve većim nadzorom regulatora. Povukli su se iz dobrovoljnog sporazuma s Europskom unijom o borbi protiv dezinformacija, ističući kako su predani poštivanju nadolazećih internetskih pravila u Uniji.

Povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište Thierry Breton upozorio je Twitter prošli tjedan da neće moći izbjeći zakonske obveze u EU nakon odustajanja od dobrovoljnog sporazuma, piše Reuters.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next