Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Virgin Orbit otpušta praktično sve zaposlene Istaknuto

Virgin Orbit otpušta praktično sve zaposlene Virgin Orbit

Virgin Orbit, tvrtka britanskog milijardera Richarda Bransona za svemirska putovanja, otpustit će 85 posto zaposlenih.

Otkaze će dobiti oko 675 djelatnika iz svih dijelova tvrtke. Također će prestati s radom i neće nastaviti u dogledno vrijeme.

"Nemamo izbora - moramo odmah primijeniti dramatične i iznimno bolne promjene", rekao je glavni izvršni direktor Virgin Orbita Dan Hart na sastanku svih zaposlenika, a prenosi CNBC.

Propali pregovori s investitorima

Do ovih drastičnih mjera dolazi nakon što je Virgin Orbit 15. ožujka obustavio poslovanje nastojeći pronaći nove izvore financiranja. U međuvremenu je dio zaposlenih nastavio s radom. Ali, pregovori s više investitora na kraju nisu rezultirali dogovorom

Ranije ove godine njihova raketa nije uspjela dovršiti postavljanje prvog satelita ikad lansiranog iz Velike Britanije.

Bio je jedna od rijetkih tvrtki koje su uspjele dosegnuti orbitu pomoću privatno razvijenog sustava za lansiranje. U njihovom slučaju to je modificirani zrakoplov Boeing 747. Od 2020. godine okušali su se u ukupno šest misija, od kojih su četiri bile uspješne.

Kako piše BBC, Bransonova investicijska tvrtka Virgin Investment upumpala je 10,9 milijuna američkih dolara u Virgin Orbit kako bi financirala otpremnine i druge troškove vezane uz smanjenje broja radnika. Osim gotovine, svi otpušteni radnici dobili su kao otpremninu produljenje korištenja pogodnosti koje su im dotad bile na raspolaganju i podršku u pronalaženju novog posla, primarno u sestrinskoj tvrtci Virgin Galactic.

Virgin Orbit je od 2017. godine izlistan na tržištima kapitala, ali nije uspio do sada završiti poslovnu godinu u plusu. Dio je Bransonovog poslovnog carstva, skupa sa zračnim prijevoznikom Virgin Atlantic i već spomenutim Virgin Galacticom.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next