Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Yahoo mijenja strategiju, otpušta petinu zaposlenih Istaknuto

Yahoo mijenja strategiju, otpušta petinu zaposlenih

Yahoo će iz odjela za oglasne tehnologije (ranije poznatog kao Yahoo For Business) do kraja ove godine otpustiti blizu pola ukupnog broja zaposlenih u tom odjelu, odnosno 1.600 djelatnica i djelatnika.

Blizu tisuću zaposlenika morat će nove poslove početi tražiti već tijekom ovog tjedna. Ukupno će biti otpušteno nešto više od petine svih radnika. U Yahoou vjeruju kako će time dugoročno osnažiti svoje poslovanje u segmentu oglašavanja.

Kako je rekao glavni izvršni direktor Jim Lanzone, otkazi su posljedica strateških promjena kako bi bila postignuta profitabilnost i u tom dijelu poslovanja, piše Axios.

U cjelini gledano, Yahoo posluje s profitom i ostvaruje oko osam milijardi američkih dolara prihoda godišnje.

Fokus na platformi za potražnju

Dosad je Yahoo nudio paket usluga u kojem su bili platforma namijenjena potražnji, platforma za ponude i platforme za nativno oglašavanje. Time su namjeravali konkurirati divovima digitalnog oglašavanja kao što su Google i Meta Platforms.

Ali, pokazalo se kako ta strategija nije profitabilna. Stoga će u potpunosti zatvoriti platformu namijenjenu ponudama, piše Variety. Riječ je o platformi koja digitalnim oglašivačima pomaže u prodaji automatiziranih oglasa uz sadržaj.

U budućnosti će se fokusirati na platformu za potražnju, u sklopu novog odjela nazvanog Yahoo Advertising.

Veću će pozornost posvetiti podršci ključnim kupcima na globalnoj razini i ponovno pokrenuti timove za prodaju oglasa za različite segmente svog poslovanja, uključujući Yahoo Finance, Yahoo News i Yahoo Sports.

Što se nativnog oglašavanja tiče, koje je dosad bilo pod okriljem platforme Gemini, bit će prebačeno na tvrtku Taboola, kako je bilo najavljeno u studenom 2022. godine.

Verizon je 2021. godine prodao Yahoo za pet mlrd. USD grupaciji Apollo. Pod okriljem Yahooa su brendovi kao što su AOL, TechCrunch i Engadget. Ima oko 900 milijuna korisnika diljem svijeta.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next