Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Apple neće blokirati Twitter, Amazon nastavlja oglašavati Istaknuto

Apple neće blokirati Twitter, Amazon nastavlja oglašavati

Apple je u potpunosti nastavio oglašavati na Twitteru, tvrdi Elon Musk.

Musk je 28. studenog bio objavio kako je Apple uglavnom obustavio oglašavanje na Twitteru i zaprijetio povlačenjem te aplikacije iz trgovine App Store.

Milijarder je na to optužio jabučare za cenzuru i upitao ljude koji ga prate na Twitteru mrze li Tim Cook i društvo slobodu govora.

Apple je bio privremeno obustavio oglašavanje na Twitteru nakon pucnjave u Clubu Q u Colorado Springsu 19. studenog. Veliki brendovi obično to rade nakon takvih i drugih katastrofa jer ne žele gledati svoje proizvode uz tvitove o ljudskoj tragediji.

Musk je rekao kako se dva dana nakon što je javno prozvao Apple sastao s Cookom. Pokazalo se kako je povlačenje Twitterove aplikacije iz App Storea bio nesporazum i kako u Appleu nisu nikad o tome razmišljali.

Apple je najveći oglašivač na toj platformi za mikrobloging, piše Engadget.

Potop u Kataru

Musk je također zahvalio oglašivačima općenito zbog toga što se vraćaju na Twitter.

Vjerojatno je pritom na umu imao i Amazon, koji se navodno obvezao potrošiti približno sto milijuna američkih dolara, pod uvjetom da neka sigurnosna pitanja vezana uz Twitterovu oglašivačku platformu budu riješena.

Nije navedeno o kakvim je sigurnosnim pitanjima riječ. Amazon, doduše, navodno nije ni prestao oglašavati na Twitteru.

Ipak, za Muska su to dobre vijesti jer je prihod od oglašavanja značajno pao od kraja listopada, kad je preuzeo Twitter. Tijekom prvog tjedna Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru ostvarili su tek petinu očekivanih prihoda za to razdoblje.

Zadnjih su tjedana u više navrata smanjivali interne projekcije prihoda za zadnji kvartal 2022. godine, tako da je taj broj pao s 1,4 na 1,1 milijardu USD.

Musk je zbog toga upozorio zaposlenike kako je tvrtka u ozbiljnim problemima i kako je stečaj moguća opcija. Također je otpustio veliki broj zaposlenika, uključujući i timove koji rade na moderaciji sadržaja.

Nakon toga niz velikih tvrtki je privremeno obustavilo oglašavanje kako bi vidjelo u kojem smjeru Musk namjerava povesti tvrtku.

Twitter je u međuvremenu ponudio dosad najveće poticaje oglašivačima u Sjedinjenim Državama ikad. Za 500 tisuća USD mogu dobiti vrijednost u oglasima do milijun USD, piše Reuters.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next