Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Elon Musk ukinuo rad od kuće u Twitteru, obećao štošta oglašivačima Istaknuto

Elon Musk ukinuo rad od kuće u Twitteru, obećao štošta oglašivačima

Elon Musk je u prvom e-mailu zaposlenicima kojeg je poslao kao vlasnik Twittera ukinuo rad od kuće, odnosno na daljinu.

Musk je svojim novim djelatnicima poručio kako očekuje kako će u uredima provesti najmanje 40 sati tjedno. Ujedno je eliminirao dan odmora, uveden za cijelu tvrtku tijekom pandemije koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19.

Upozorio ih je kako tvrtku čeka teško razdoblje zbog nepovoljnog makroekonomskog okruženja za tvrtke koje žive od oglašavanja. Također je naglasio kako pretplate trebaju činiti pola Twitterovih prihoda, piše Bloomberg.

Prije no što se odlučio pismom obratiti djelatnicima Musk je sat vremena molio oglašivače za nastavak suradnje s tom platformom, piše CNN.

Nema mjesta govoru mržnje

U sastanku održanom na Twitter Spaces sudjelovali su predstavnici tvrtki Adidas, Chevron, Kate Spade, Nissan i Walgreens.

Musk im je rekao kako Twitter zamišlja kao "silu koja civilizaciju pomiče u pozitivnom smjeru". Uspjeh njegovih odluka, dodao je, bit će mjeren brojem korisnika i oglašivača.

Veliki oglašivači uzvratili su kako su s velikim zanimanjem - s posebnim naglaskom na rizik - pratili prve hirovite Muskove poteze nakon preuzimanja Twittera, od uvođenja pa povlačenja promjena u pojedinim proizvodima do otpuštanja polovice ukupnog broja zaposlenih.

Musk je na to zatražio da mu pruže priliku, a kritičarima poručio neka nastave koristiti Twitter kako bi vidjeli hoće se poboljšati ili pogoršati.

Oglašivači su upozorili i kako nisu spremni tolerirati govor mržnje i druge nedolične sadržaje.

U Twitteru će povećati ulaganja u njihovo suzbijanje i više koristiti alate koje dosad nisu upotrijebili u punoj mjeri, poput primjerice poruka upozorenja.

Pretplata Twitter Blue, kojoj je Musk podignuo cijenu na osam američkih dolara mjesečno i dodao joj potvrdu korisnika, za potvrdu identiteta neće tražiti ništa više od brojeva kreditne kartice i telefona.  Twitter će s vremenom po početnim postavkama prikazivati tvitove pretplatnika, dok će objave korisnika koji odbiju plaćati biti zakopane na zasebnoj stranici.

Od tvrtki će se očekivati plaćanje pretplate. Korisnički računi koji pripadaju velikim brendovima, vlastima i medijima dobit će odvojeni bedž za potvrdu identiteta, koji će biti sive boje. Ti bedževi neće biti na prodaju, već će biti dodijeljeni.

U planu je i omogućavanje slanje novca putem Twittera, što bi se s vremenom trebalo proširiti na opsežniju suradnju s bankama.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next