Biz Tech web portal powered by vidi logo2

WhatsApp uvodi nove komercijalne usluge za manje tvrtke Istaknuto

WhatsApp uvodi nove komercijalne usluge za manje tvrtke

Meta Platforms, matična tvrtka u čijem je vlasništvu Facebook, dodat će komercijalne usluge u aplikaciju WhatsApp.

Prema najavi glavnog izvršnog direktora Mete Marka Zuckerberga, riječ je o API-ju WhatsApp Cloud, izdanju API-ja WhatsApp Business za računalstvo u oblaku.

Taj bi API poslovnim korisnicima trebao omogućiti izradu upravljačkih ploča po mjeri kako bi mogli izravno komunicirati s kupcima i ponuditi im svoje usluge. Pritom neće moći slati poruke ljudima ako to oni nisu zatražili.

U potrazi za prihodima mimo oglašavanja

Nove su značajke još u fazi razvoja. Također će uključiti mogućnost upravljanja razgovorima na do deset uređaja i poveznice po mjeri koje će tvrtke moći objavljivati na svojim web odredištima, a koje će kupci moći koristiti kako bi pokrenuli razgovor s njihovim predstavnicima, piše Reuters.

Bit će to prvi WhatsAppov proizvod namijenjen poslovnim korisnicima koji bi trebao početi ostvarivati prihode, izgrađen na infrastrukturi Meta Platforms. Dio je to višegodišnjih nastojanja monetizacije inače besplatnih aplikacija za razgovor online, kako bi Meta dobila izvore prihoda koji nisu vezani uz oglašavanje.

Meta je preuzela WhatsApp 2014. godine za 19 milijardi američkih dolara.

Platforma Business API u razvoju je zadnjih nekoliko godina. Ova je inačica u beta fazu testiranja puštena tijekom studenog prošle godine.

Tvrtke za korištenje poslovne platforme WhatsAppu plaćaju po poruci. Cijene variraju ovisno o dijelu svijeta u kojem ju se koristi, kao i broju poslanih poruka. Među korisnicima platforme Business API su Vodafone, Sears, BMW, KLM Royal Dutch Airlines i drugi, piše Tech Crunch.

Izdanje u računalnom oblaku namijenjeno je manjim tvrtkama i trebalo bi srezati razdoblje implementacije s nekoliko tjedana na nekoliko minuta. U Meti također očekuju kako će Cloud API sniziti troškove i ubrzati pristup novim značajkama.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next