Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Meta Platforms pristala na europsko testiranje sadržaja za djecu Istaknuto

Thierry Breton Thierry Breton Europska komisija

Tvrtka Meta Platforms i Europska unija postigle su dogovor oko testa otpornosti na stres, koji bi trebao biti proveden tijekom srpnja ove godine.

Test će biti proveden nakon što je povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište Thierry Breton od vlasnika Facebooka, Instagrama i WhatsAppa zatražio žurno djelovanje te tvrtke vezano uz njen sadržaj namijenjen djeci, kako bi ga se uskladilo s pravilima Unije o sadržajima online.

Dogovor nakon rekordne globe

"Produktivna rasprava s izvršnim direktorom Mete Markom Zuckerbergom u Menlo Parku o digitalnim pravilima EU-a: DSA, DMA & AI Act", naveo je Breton u tvitu, dodajući kako tisuću zaposlenika Mete radi na implementaciji europskog Zakona o digitalnim uslugama.

Breton je ranije u lipnju rekao da će Meta morati pokazati mjere koje planira poduzeti kako bi se uskladila s pravilima Europske unije o online sadržaju iz tog zakona nakon 25. kolovoza ili će se suočiti s teškim sankcijama.

Zakon o digitalnim uslugama zabranjuje određene vrste ciljanih oglasa na internetskim platformama, poput onih namijenjenih djeci ili kada koriste posebne kategorije osobnih podataka, poput etničke pripadnosti, političkih stavova i seksualne orijentacije, piše Reuters.

U Meta Platforms su razmatrali mogućnost zabrane političkog oglašavanja na njihovim platformama za područje cijele Unije zbog zabrinutosti kako se neće moći uskladiti s propisima Unije o kampanjama online.

Krajem svibnja ove godine irska regulatorna agencija Data Protection Commissioner kaznila je Meta Platforms s rekordnih 1,2 milijarde eura globe zbog toga što je ta tvrtka nastavila s prijenosom podataka, usprkos presudi suda Europske unije iz 2020. godine kojom je poništen sporazum između Unije i Sjedinjenih Država o transferu podataka.

Također joj je naloženo zaustavljanje prijenosa podataka korisnika u SAD u roku od pet mjeseci.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next