Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Amerikanci preuzeli hrvatsku tvrtku za korisničku podršku Istaknuto

Tomislav Pleša i Domagoj Makar (heloo) Tomislav Pleša i Domagoj Makar (heloo)

Američki TaskUs preuzeo je Heloo, hrvatsku tvrtku koja pruža usluge outsourcinga korisničke podrške.

TaskUs brzorastućim tehnološkim tvrtkama pruža usluge outsourcinga digitalnih usluga i korisničke podrške nove generacije, uglavnom putem društvenih mreža. U lipnju 2021. godine su nakon javne ponude dionica izlistani na burzi kapitala Nasdaq.

U 2020. godini su ostvarili prihod od 478 milijuna američkih dolara (odnosno neto prihod od 34,5 mil. USD), za 33 posto više nego godinu prije. Prihodi za prvu polovicu 2021. godine bili su 332,9 mil. USD.

Oko trećine prihoda ostvaruju upravljanjem sadržaja na Facebooku, dok 12 posto pristiže od Doordasha. Među njihovim korisnicima su i Coinbase, Netflix, Zoom, Tinder, AutoDesk i Uber.

Akvizicija za prodor na njemačko tržište

Ta tvrtka ima 40,1 tisuću zaposlenih u deset država, od čega je većina u Filipinima.

Osnovali su ju Bryce Maddock i Jaspar Weir 2008. godine u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Maddock je i danas na čelu tvrtke, dok je Weir u upravnom odboru. Preuzimanje Helooa im je prva akvizicija. Vrijednost transakcije nije objavljena.

Heloo je osnovan 2017. godine u Zagrebu. Pruža usluge tvrtkama u sektorima e-trgovine i gaminga na 20 jezika u osam država na području srednje i istočne Europe. Suosnivači tvrtke Domagoj Makar i Tomislav Pleša nastavit će upravljati poslovanjem i nakon akvizicije, zajedno s ostatkom rukovodećeg tima.

"Sjajno je što smo pronašli istomišljenike u industriji korisničke podrške. Radujemo se bliskoj suradnji s Bryceom, Jasparom i ostatkom tima tvrtke TaskUs na pružanju poslovnih mogućnosti i iskustava nove generacije našim zaposlenicima i klijentima", rekao je Makar, glavni izvršni direktor tvrtke Heloo.

"Zajedno s partnerima u tvrtki TaskUs otvorit ćemo, u sklopu veće i raznovrsnije platforme, vrata novim prilikama za naše zaposlenike, klijente i partnere", uvjeren je Pleša, glavni operativni direktor tvrtke Heloo.

"Hrvatski heloo proširit će našu ponudu europskih jezika, posebice usluga na njemačkom. Osim toga, heloo će diverzificirati naš miks klijenata i na taj nam način omogućiti daljnje širenje u ključnim industrijama s visokom stopom rasta, poput e-trgovine i gaminga", rekao je Maddock.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next