Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Četiri godine star fintech startup sad vrijedi 12,3 mlrd. USD Istaknuto

Četiri godine star fintech startup sad vrijedi 12,3 mlrd. USD

Brzorastući financijski startup Brex privukao je ulaganje vrijedno 300 milijuna američkih dolara, što je njegovu procjenjenu tržišnu vrijednost podiglo na 12,3 milijarde USD.

Još prije šest mjeseci Brex je vrijedio 7,4 mlrd. USD, nakon što su dobili 245 milijuna USD u investiciji serije D na čijem je čelu bio Tiger Global Management.

Novu rundu ulaganja predvodi Greenoaks, a navodno su se uključili i sadašnji ulagači kako bi povećali svoj udio. Dosad su prikupili 1,5 mlrd. USD ulaganja (u obliku duga i ustupanjem vlasničkog udjela).

Ta bi tvrtka tijekom ove godine trebala navodno udvostručiti prihode u odnosu na prethodnu godinu. Kako piše Tech Crunch, u prvom ovogodišnjem kvartalu povećali su ukupni broj korisnika za 80 posto.

Na čelu su - 25-godišnjaci

Bavi se upravljanjem kreditnim karticama i gotovinom za tehnološke tvrtke. Fokusirani su na startupove u ranijim fazama razvoja, ali rade i s već etabliranim manjim i srednje velikim tvrtkama. S ovim ulaganjem namjeravaju ponuditi svoje usuge i velikim tvrtkama. 
Osnovali su ju 2017. godine Pedro Franceshci i Henrique Dubugras, danas stari oko 25 godina. 

Najavili su novi Brex API, aktualnim korisnicima dostupan bez dodatne naknade, osmišljen kako bi omogućio glatko upravljanje financijskim informacijama u sučelju koje je moguće prilagoditi vlastitim potrebama i željama. Također su uspostavili suradnju s tvrtkom Zapier, što bi trebalo omogućiti automatizaciju rada između raznih aplikacija bez potrebe za pisanjem računalnog koda.

Ranije ove godine najavili su novu uslugu Brex Premium, a u veljači su zatražili dozvolu koja bi im omogućila da posluju kao banka. Ali, u kolovozu su dobrovoljno povukli taj zahtjev, skupa s depozitom za osiguranje uloga, kako bi ga "modificirali i ojačali prije no što ga ponovno podnesu".

U istom su mjesecu za 50 mil. USD kupili godinu dana star startup Weav, u kojem razvijaju univerzalni API za trgovinske platforme.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next