Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Igra lignje mogla bi Netflixu donijeti blizu milijarde USD vrijednosti Istaknuto

Igra lignje mogla bi Netflixu donijeti blizu milijarde USD vrijednosti

Prema podacima iz internih dokumenata koji su procurjeli u javnost južnokorejska TV serija Igra lignje iznimno je uspješna na platformi Netflix.

Nije riječ o prodaji jer ta platforma ne nudi kupovinu zasebnih naslova već o brojci koja odražava jedinstven način na koji u Netflixu određuju koliko je pojedina serija ili film doprinjela njihovoj bilanci - prema broju pretplatnika koji su pogledali određeni sadržaj.

Igra lignje bavi se skupinom očajnika koji pokušavaju riješiti životne probleme upuštajući se u dječje igre s moguće kobnim ishodom. Produkcija te serije koštala je 21,4 milijuna američkih dolara (u SAD-u bi ti troškovi bili pet do deset puta viši), a trebala bi Netflixu donijeti oko 900 mil. USD vrijednosti. Već je i sama brojka od blizu milijarde USD impresivna, ali posebno dobiva na težini kad ju se usporedi s troškovima izrade.

Također, u Netflixu navodno procjenjuju kako je 89 posto gledatelja koji su počeli pratiti Igru lignje to nastavilo činiti barem 75 minuta (dakle, više nego jednu epizodu). Sve skupa, samo tijekom rujna više od 117 korisničkih računa pogledalo je tu seriju

U prva 23 dana prikazivanja 132 milijuna gledatelja pogledali su barem dvije minute, dok je njih 66 posto (87 milijuna ljudi) pogledalo tu seriju do kraja. Ukupno gledano, potrošili su više od 1,4 milijarde sati na gledanje Igre lignje.

Ključan broj pretplatnika

U Netflixu nisu sretni zbog toga što su u javnost procurili povjerljivi podaci. Bloombergu su putem odvjetnika poručili kako bi bilo neprilično objaviti ih, piše Gizmodo.

Netflix bi tijekom idućeg tjedna trebao objaviti poslovne rezultate za treće ovogodišnje tromjesječje. Analitičari očekuju porast prihoda od 13 posto u odnosu na isto razdoblje lani, odnosno 7,5 mlrd.USD. 

Posebna će pozornost biti ba podacima o broju korisnika. Usporavanje rasta tog broja bio je jedan od glavnih razloga zašto je vrijednost Netflixove dionice padala u zadnje vrijeme. Očekuje se, piše CNN, kako su pridodali oko četiri milijuna pretplatnika tijekom trećeg kvartala, na ukupno 213,3 milijuna diljem svijeta.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next