Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Span uprihodio 390 mil. kn, neto dobit četiri puta veća Istaknuto

Span uprihodio 390 mil. kn, neto dobit četiri puta veća

Tvrtka Span je objavila poslovne rezultate za prvo polugodište ove godine, prve nakon što su njene dionice uvrštene na službeno tržište Zagrebačke burze.

U prvih šest mjeseci poslovni prihodi Span Grupe iznosili su 390,7 milijuna kuna, što predstavlja rast od 23 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine. Najveći rast prihoda (52 posto) zabilježen je u segmentu infrastrukturnih usluga (Cloud i Cyber Security), što je rezultat akvizicije novih klijenata i povećanja broja projekata kod postojećih klijenata, navedeno je u priopćenju te tvrtke.

EBITDA Span Grupe prije jednokratnih stavki iznosila je 17,8 mil. kn, što je rast od 110 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. EBITDA nakon jednokratnih stavki iznosila je 15,4 mil. kn, 82 posto više nego lani. Neto dobit Grupe za prvih pola godine iznosi 7,4 milijuna kuna, što je porast za 412 posto.

Porast broja zaposlenih

Razdoblje je bilo obilježeno većom profitabilnošću IT usluga s visokom dodanom vrijednošću, najviše u već spomenutim segmentima infrastrukturnih usluga, kao i razvoju softvera te poslovnih rješenja. Udio prihoda ostvarenih na inozemnim tržištima iznosio je 79,4 posto ukupnih prihoda Grupe.

Također, broj zaposlenika je porastao na prosječnih 524 u Span Grupi. Zapošljavanja su uglavnom bila u segementima poslovanja s visokom dodanom vrijednošću.

Podsjetimo, Span je javnom ponudom dionica prikupio nešto više od sto milijuna kuna kapitala i stekao više od tisuću novih dioničara. Predsjednik uprave Spana Nikola Dujmović je tada rekao kako su time tvrtci osigurali dugovječno poslovanje i novu razvojnu fazu poslovanja.

Posljednjih šest godina Span ostvaruje prosječan godišnji rast prihoda iznad 20 posto. Jedna je od vodećih hrvatskih IT kompanija po prihodima i među najvećim izvoznicima. Neki od klijenata Spana su McDonalds, Starbucks, Rimac Automobili, Metinvest Grupa i Infobip. Ta se tvrtka sprema za daljnje širenje na tržišta središnje Azije i istočne Europe.

Spanove nerevidirane konsolidirane i nekonsolidirane financijske izvještaje za prvo polugodište 2021.godine možete pronaći ovdje.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next