Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Twitter će uvesti plaćanje tvoraca sadržaja bitkoinima Istaknuto

Twitter će uvesti plaćanje tvoraca sadržaja bitkoinima

Od ovog tjedna u Twitteru će biti moguće plaćati kreatore sadržaja digitalnom kriptovalutom bitkoin.

Značajka Tips testirana je od svibnja ove godine. Tijekom ovog tjedna postat će dostupna svim korisnicima uređaja s Appleovim operativnim sustavom iOS, dok bi izdanje za Android trebalo pristići tijekom nadolazećih tjedana.

Nova je značajka zamišljena kao izvor prihoda tvorcima sadržaja na Twitteru. Dosad je to bilo moguće učiniti samo tradicionalnim valutama putem servisa kao što su Squareov Cash ili PayPalov Venmo.

No, u Twitter će biti integriran digitalni novčanik Strike pa će putem njega biti moguće obaviti i davanje napojnica u bitkoinima. Korisnici će također moći dodati vlastite bitkoin adrese kako bi slanje i primanje bitkoina bilo moguće.

Twitter pritom neće ništa naplaćivati, niti uzimati dio iznosa kao naknadu.

Nove značajke za NFT, sigurnost...

Glavni izvršni direktor Twittera Jack Dorsey jedan je od najglasnijih zagovornika digitalnih kriptovaluta. Tijekom proteklih nekoliko mjeseci tvitao je o tome kako se okušao u rudarenju bitkoina, kako ne postoji ništa važnije od rada na bitkoinu, pa i kako se nada da će bitkoin donijeti mir u svijetu.

U Twitteru, piše CNBC, također isprobavaju i značajku koja bi korisnicima omogućila ovjeravanje i prikazivanje kolekcija NFT-ova. Zasad se ne zna puno o tome kako bi ona trebala funkcionirati - objavljeno je tek kako bi trebala predstavljati još jedan način kako podržati digitalne umjetnike.

Twitter će također pokrenuti fond namijenjen tvorcima sadržaja za njihov audio servis Spaces kako bi potaknuo održavanje više takvih događanja uživo. Taj je servis pokrenut prošle godine i nudi virtualne sobe u kojima je komunikacija moguća samo putem govora, odnosno zvuka općenito.

U pripremi su i nove sigurnosne značajke, koje bi trebale korištenje Twittera učiniti sigurnijim. Riječ je o, između ostalog, upozorenjima kad se spremaju upustiti u žestoku raspravu i mogućnosti napuštanja razgovora.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next