Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Asseco SEE preuzeo tvrtke IT Sistemi i eVision Istaknuto

Asseco SEE preuzeo tvrtke IT Sistemi i eVision

Asseco SEE (ASEE) preuzeo je tvrtke IT Sistemi i eVision, koja je u stopostotnom vlasništvu IT Sistema.

IT Sistemi bave se digitalizacijom poslovanja i upravljanja dokumentima u velikim sustavima. Osnovani su prije 23 godine, od čega zadnjih šest godina zajedno s tvrtkom-kćeri eVision, specijaliziranom za Enterprise Information Management. Zajedno su obavili projekte digitalizacije u više od 100 organizacija u javnom i privatnom sektoru u Hrvatskoj, regiji i inozemstvu.

Akvizicijom ASEE želi proširiti svoju ponudu proizvoda i usluga primjenom suvremenih tehnologija i inovacija. Cijena koju su platili za IT Sisteme i eVision nije objavljena.

Internacionalizacija rješenja i znanja

"Ulazak u ASEE Grupu vidim kao krunu našeg dosadašnjeg rada i izvrsnu priliku za daljnji razvoj naših stručnjaka u tehnološki naprednom, globalnom okruženju, kojem i oni imaju puno toga za ponuditi", rekao je Damir Popović, glavni izvršni direktor tvrtke IT Sistemi.

"Poseban naglasak stavili smo na Business Process Management i Content Management, područja koja oplemenjuju naše proizvode i daju dodatnu vrijednost našim klijentima. Ovaj segment rješenja i usluga bit će zasebna vertikala našeg poslovanja na razini ASEE Grupe. Na taj način otvaramo mogućnost potpune internacionalizacije rješenja i znanja iz ove domene koje danas postoje u hrvatskim kompanijama IT Sistemi i eVision, uz već postojeće ASEE timove u Rumunjskoj i Srbiji", istaknuo je Marek Sieczak, glavni operativni direktor ASEE Grupe.

Dosadašnji čelnici IT Sistema i eVisiona Damir Popović i Zvonimir Mavretić i dalje ostaju u upravama ovih dviju kompanija.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next