Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Suosnivač Strave odlazi sa čela tvrtke, traži se nasljednik Istaknuto

Suosnivač Strave odlazi sa čela tvrtke, traži se nasljednik

Sportska aplikacija Strava u potrazi je za novim glavnim izvršnim direktorom nakon što je Michael Horvath po drugi put napustio tu poziciju.

Horvath je bio suosnivač Strave 2009. godine. Pod njegovim je vodstvom izrasla u jednu od najvećih svjetskih zajednica za praćenje fitnes i sportskih aktivnosti, s više od sto milijuna registriranih korisnika, koliko ih je bilo zabilježeno u 2022. godini.

Horvath je prvi put otišao iz Strave 2013. godine zbog obiteljskh razloga. Htio je, naime, brinuti za djecu i terminalno bolesnu suprugu. Na čelo tvrtke se vratio šest godina kasnije, dok je drugi suosnivač Mark Gainey preuzeo poziciju izvršnog predsjednika.

Priprema za pavnu ponudu dionica?

Horvath je objavio kako ovog puta trajno odlazi jer smatra kako je za nastavak rasta potreban netko tko drukčije razmišlja i radi, kao i raspolaže drukčijim setom znanja i iskustava. Stoga su se u Stravi bacili na potragu za osobu koja će ga zamijeniti.

Nije naznačeno hoće li Horvath na neki način ostati povezan sa Stravom. U objavi na službenom blogu naveo je tek kako je "posvećen Stravinoj budućnosti kao i uvijek".

Iako je uglavnom dobro poznata u biciklističkim i trkačkim krugovima, Strava se nastojala proširiti i u druge oblike tjelovježbe i fizičkih aktivnosti kako bi osigurala daljnji rast.

Također su prošle godine preuzeli europski startup Fatmap, u kojem su razvili platformu za trodimenzionalno mapiranje planina. Integracija Fatmapa u Stravinu aplikaciju trebala bi biti dovršena tijekom nadolazećih mjeseci, piše Tech Crunch.

Smjena na čelnoj poziciji mogla bi značiti i kako se spremaju veće promjene u tvrtci. Strava je u zadnjih 14 godina prikupila više od 150 milijuna američkih dolara investicija. Nije nemoguće kako je Horvathov odlazak priprema za neku varijantu izlazne strategije.

Javna ponuda dionica prošle godine službeno nije bila u planu, ali Horvath nije bio u potpunosti isključio tu mogućnost, ako bi imala smisla u danom trenutku.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next