Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Elon Musk je "upecao" još jednu veliku ribu u NBCUniversalu Istaknuto

Elon Musk je "upecao" još jednu veliku ribu u NBCUniversalu

Bivši izvršni direktor NBCUniversala Joe Benarroch pridružit će se Twitteru, gdje će preuzeti poslovne operacije.

Benarroch je u e-poruci Reutersu rekao kako se raduje suradnji s timom tvrtke na " zajedničkoj izgradnji Twittera 2.0".

"Dobrodošao u jato, @benarroch_joe! Od jedne ptice do druge", tvitala je nova glavna izvršna direktorica Twittera Linda Yaccarino, koja je na tu poziciju imenovana u svibnju i koja će upravljanje tvrtkom preuzeti tijekom lipnja.

Ključni ljudi i dalje odlaze

U Comcastovom NBCUniversalu Benarroch je kao izvršni dopredsjednik nadgledao komunikacijsku strategiju za odjel za oglašavanje i partnerstvo. Yaccarino mu je bila šefica prije no što je prešla u Twitter.

U NBCUniversal je došao 2018. godine iz Facebooka, gdje je radio dulje od šest godina. Prije toga je bio zaposlen u IPG-ju, Discoveru, Starcomu i Leo Burnettu. Radit će u Twitterovim uredima u New Yorku.

Benarroch je imenovan nakon odlaska brojnih direktora, što je dodatno povećalo izazove za Yaccarino.

Dopredsjednica za povjerenje i sigurnost Twittera Ella Irwin podnijela je ostavku u prošli četvrtak, navodno zbog kontroverznog dokumentarnog filma "What is a Woman", kojeg se smatra napadom na transrodne osobe.

Taj je film trebao postati dostupan besplatno na Twitteru, ali je ugovor koji je to omogućavao bio otkazan. Musk je javno kritizirao svoj tim zbog tog poteza. Usprkos njegovom odobrenju, film je imao ograničen doseg u skladu s Twitterovim pravilima o suzbijanju govora mržnje.

Dan nakon Irwin odlazak je najavio šef odjela za sigurnost brendova i kvalitetu oglasa A.J. Brown.

Elon Musk je od preuzimanja Twittera u listopadu 2022. godine otpustio ili izgubio oko tri četvrtine ukupnog broja zaposlenih. Mnogi među njima su radili na sprječavanju štetnog i nezakonitog sadržaja, zaštiti integriteta izbora i objavljivanju točnih informacija na stranici.

Tržišna vrijednost tvrtke u međuvremenu je navodno pala na tek trećinu iznosa kojeg je Musk platio kako bi ju preuzeo.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next