Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Varaždinska tvrtka za korisničku podršku dobila prvo radničko vijeće Istaknuto

Varaždinska tvrtka za korisničku podršku dobila prvo radničko vijeće

U tvrtki City Connect, koja pruža usluge kontaktnih centara, osnovano je radničko vijeće koje će pregovarati s upravom u ime radnika.

Novoosnovano radničko vijeće čini pet članova. Tijekom konstituirajuće sjednice za predsjednika je izabran Dino Korent, a najavljen je i zahtjev za sastankom na kojem će upravi City Connecta predstaviti svoje programske ciljeve.

Navodno je riječ o prvom samoorganiziranju radnika te vrste u industriji korisničke podrške u Hrvatskoj.

Cilj: Otvaranje dijaloga s upravom

City Connect tvrtka je specijalizirana za pružanje usluga omnichannel korisničke podrške te korisničkog iskustva. Broji preko 1100 zaposlenika i usmjerena je na tržišta Njemačke, Beneluxa, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Kanade, Australije te drugih zemalja Europske unije.

Ta je varaždinska tvrtka od prošle godine u vlasništvu švedske tvrtke Transcom. Vrijednost preuzimanja nije bila objavljena, ali u Transcomu namjeravaju postati vodeći pružatelj usluga korisničke podrške u jadranskoj regiji.

Radničko vijeće je kao programske ciljeve postavilo prioritet uspostave dijaloga s upravom u kojem će moći otvoreno pregovarati oko boljih općih uvjeta rada, kao što su godišnji i dnevni odmor te financijskih uvjeta.

"Cilj nam je uspostava produktivnog, iskrenog i otvorenog dijaloga te informiranje radnika o svim planovima, kao i aktivno uključivanje u socijalnu politiku, izradu plana za iduću godinu. Također, aktivno ćemo djelovati u politici poboljšanja uvjeta rada, godišnjeg i dnevnog odmora te dijaloga oko dodatnih benefita za radnice i radnike“, najavio je Korent.

"Uvažavamo osnivanje radničkog vijeća jer smatramo da naši zaposlenici moraju biti uključeni u naše procese poslovanja te zajedno s upravom preuzimati odgovornost za ključna pitanja za kompaniju i radnike, a ovime je to omogućeno.

Time se ostvaruje i veća mogućnost dijaloga između zaposlenika i uprave", rekao je Ivica Mađura, predsjednik uprave City Connecta.

Krajem travnja ove godine hrvatski studio za razvoj videoigara Gamechuck i Novi sindikat potpisali su prvi kolektivni ugovor u gaming industriji u Hrvatskoj.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next