Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Agrivi otvara ured u SAD-u, ima novog šefa prodaje Istaknuto

Bob Westbrook (Agrivi) Bob Westbrook (Agrivi)

Agrivi, hrvatska tvrtka koja proizvodi softver za upravljanje poljoprivrednim gospodarstvima, otvorila je ured u Sjedinjenim Državama i imenovala novog šefa prodaje.

Tu je poziciju preuzeo Bob Westbrook, koji će se primarno baviti širenjem i jačanjem poslovanja na američkom tržištu. U Agrivi dolazi iz tvrtke Trace Genomics, gdje je zadnje tri godine također bio direktor prodaje i poslovanja.
Prije toga je radio u TerAvionu kao stariji dopredsjednik za prodaju te kao konzultant, glavni izvršni direktor i predsjednik u tvrtci Bio Research Services.

Nije objavljeno gdje će biti smješten američki ured Agrivija.

Širenje nakon ulaganja

Agrivi radi na razvoju digitalnih rješenja za farme, tvrtke koje se bave proizvodnjom hrane, banke koje podržavaju poljoprivredu, ministarstva poljoprivrede te druge organizacije i institucije s tog područja.

Sa svojim je rješenjima prisutan na globalnom tržištu. Koristi ih se za optimizaciju poljoprivredne proizvodnje, vlastite ili kooperanata u slučaju da se radi o tvrtkama koje za potrebe proizvodnje hrane ili pića otkupljuju proizvode od poljoprivrednika.
Između ostalog, opslužuje tvrtke kao što su Driscoll's, Nestle, BASF, Beam Suntory, East-West Seed...

Podsjetimo, prošlog je mjeseca Feelsgood, prvi hrvatski fond za rizična ulaganja s društvenim učinkom, najavio kako će investirati 5,6 milijuna kuna u Agrivi. Tim je ulaganjem zatvoren krug financiranja započet 2020. godine, kada su u Agrivi investirali South Central Ventures, European Investment Fund, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Fil Rouge Capital i AgriTech Hub.

Agrivi također promiče važnost digitalizacije poljoprivrede kroz edukaciju tržišta, ne samo u Hrvatskoj, već i na europskoj i svjetskoj razini. Surađuju s organizacijama EIT Food, Farming First, Women in Farming, European Carbon Farmers.

Također su partner prvog studija digitalne poljoprivrede u Hrvatskoj, pokrenutog na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next