Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nijemci preuzimaju hrvatsku tvrtku Mobilisis Istaknuto

Nijemci preuzimaju hrvatsku tvrtku Mobilisis

Tvrtka Sick AG će od 1. siječnja 2022. godine u potpunosti preuzeti hrvatsku IT tvrtku Mobilisis.

Njemačka tvrtka, koja je još 2017. godine stekla manjinski udio u Mobilisisu, globalni je proizvođač senzora i senzorskih rješenja za proizvodne pogone, logistiku i automatizaciju. Njihove laserske skenere koriste u zaštiti objekata, lukama i robotici. Zapošljavaju oko 10.344 zaposlenika diljem svijeta. Tijekom 2020. godine zabilježili su prihode od 1,7 milijardi eura.

Vrijednost transakcije nije objavljena.

Rješenja za industriju 4.0

Mobilisis je 2020. godine ostvario prihod od 38,3 milijuna kuna, blizu četiri milijuna kuna više nego godinu prije. Zadnje dvije godine poslovali su s dobiti. Prošle su godine imali 64 zaposlena.

U Sicku očekuju kako će preuzimanjem hrvatske tvrtke osnovane 2005. godine ojačati stručnost na području bežičnog umrežavanja industrijskih uređaja iz domene interneta stvari. Mobilisis će također nadopuniti njihovu ponudu temeljenu na senzorima s cloud i edge rješenjima.

Cilj je bolje umrežiti informacijsku i operativnu tehnologiju. "S Mobilisisom ćemo moći brže ponuditi rješenja i usluge digitalnih senzorskih sustava za specifične korisničke aplikacije", naveo je Niels Syassen, član izvršnog odbora Sick AG.

Prva prekretnica je proširenje portfelja oko rješenja za digitalnu lokalizaciju u kontekstu industrije 4.0. "Do sada smo zajedno razvili prva senzorska rješenja koja zatvaraju jaz između senzora i IT-ja“, dodao je Syassen. Zajednički razvojni projekti ove dvije tvrtke uključuju seriju proizvoda TDC edge gateways, pametnih kontrolera SIM2000ST-E i niza senzora i programskih rješenja za lokaliziranje u zatvorenim prostorima.

Mobilisis je posljednjih godina proširio svoje poslovanje u području inteligentnih prometnih rješenja, upravljanja voznim parkom i povezanih cloud aplikacija. Uz to, ojačana je uloga distributera i integratora SICK proizvoda i sustava u Hrvatskoj, a planiraju i značajan rast i razvoj poslovanja u Hrvatskoj i regiji.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next