Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Infobip otvorio ured u Tuzli Istaknuto

Infobip otvorio ured u Tuzli

Jedna od vodećih regionalnih IT kompanija Infobip u Tuzli je otvorila svoj 61. ured, a Bosni i Hercegovini dala 25 novih radnih mjesta za IT i business stručnjake.

Otvorenje novog ureda ujedno je i najava planova za daljnji rast u BiH. „Dugoročni ciljevi za Bosnu i Hercegovinu u skladu su s globalnim ciljevima Infobipa, a to su rast i razvoj kompanije kao centra izvrsnosti inženjerstva koji okuplja najbolje softverske inženjere u stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja. Drago mi je da otvaranjem novih radnih mjesta pružamo nove prilike za rast i razvoj u Bosni i Hercegovini. Infobipov ured u Sarajevu trenutačno zapošljava više od 120 stručnjaka“, izjavio je CEO Infobipa Silvio Kutić dodavši kako do kraja godine planiraju zaposliti još 80 ljudi na području BiH.

Infobip Tuzla 7 2

„Infobipovi stručnjaci u Bosni i Hercegovini razvijaju nekoliko izuzetno bitnih projekata za kompaniju,  kao što suVoice i USSD platforme, Deployment/Cloud managment tool, reporting i monitoring alati, a BiH je ujedno i sales i presales centar za regiju Bliskog Istoka, izjavio je Dino Ibrahimović, direktor Infobipa u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, Infobip je u prosincu otvorio ured u Rijeci i najavio zapošljavanje 40 ljudi.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next