Biz Tech web portal powered by vidi logo2

CISEx održao redovnu skupštinu za 2017. godinu uz 27. CISEx Friday Istaknuto

CISEx održao redovnu skupštinu za 2017. godinu uz 27. CISEx Friday

U ožujku je u zagrebačkoj Pivani održana redovna skupština Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx), a nakon nje i 27. po redu CISEx Friday, na kojem je gostovao pokretač projekta Croatian Makers i crowdfunding kampanje za "STEM Revoluciju" Nenad Bakić i predstavio svoju inicijativu u školama diljem Hrvatske.

Predsjednica CISExa Tajana Barančić predstavila je predložene sitne izmjene statuta u vidu usklađivanja za izmjenama zakona RH vezanih za udruge, što je jednoglasno prihavćeno. Potom je predstavila godišnje izvješće o radu, financijsko izvješće i plan rada za 2017. godinu, što je također sve prihvaćeno od prisutnih predstavnika tvrtki članica.

CISEx 2017. publika

U 2017. godini CISEx planira ponoviti 6 CISEx Fridaya i to tri u Zagrebu i tri u Osijeku, pošto se pokazalo da su u tim gradovima ova događanja najposjećenija. U gradovima s manje članova organizirali bi se susreti jednostavnijeg formata, nazvani CISEx MeetUps. U istom kontekstu planiraju se i redovitija neformalna druženja neovisno o Fridayu i MeetUpima, kao treći i najjednostavniji format druženja članova.

Planira se poslovni networking i izvan udruge i države, kao što je npr. poslovni posjet Norveškoj, s ciljem uspostavljanja kontakata i poslovanja i u toj zemlji, s kojom trenutno poslovna komunikacija nije još razvijena.

Također u svrhu networkinga planira se i međunarodni newsletter na engleskom jeziku o aktivnostima udruge i tvrtki članica.

Osim toga, u planu su i edukacije za članove, koje bi uključivale webinare i predavanja o stvaranju zajednica određenih tehnologija i o popularizaciji IT-a, pogotovo među mladima. U tu bi se svrhu angažirali i vanjski predavači.

CISEx 2017 barančić i bakićTajana Barančić i Nenad Bakić

Nakon formalnog dijela skupštine, krenuo je CISEx Friday, u sklopu kojeg je gostovao Nenad Bakić i predstavio svoje obrazovno orijentirane projekte Croatian Makers, STEM auto i crowdfunding kampanju za „STEM revoluciju“, u sklopu koje je hrvatskim školama i drugim obrazovnim institucijama poslano preko 15000 sitnih BBC Micro Bit računala namijenjenih obrazovanju.

Nakon Bakićevog izlaganja CISEx Friday se nastavio u neformalnom druženju među prisutnima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next