Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft i Lenovo sklopili ugovor o suradnji za Android uređaje Istaknuto

Microsoft i Lenovo sklopili ugovor o suradnji za Android uređaje

Microsoft je objavio da je s tvrtkom Lenovo ušao u novo "strateško partnerstvo" koje se odnosi na uzajamno korištenje patenata i softvera, mada će koliko vidimo, Microsoft od ovoga imati puno veće koristi.

Prema ugovoru s Microsoftom, Lenovo će na svoje "odabrane" Android uređaje predinstalirati Microsoftove aplikacije, točnije Office, OneDrive i Skype. Nisu još uvijek poznati detalji, no izvršni direktor Microsoftovog OEM odjela Nick Parker spominje da će to biti "premium" uređaji Lenova.

Osim ovoga, ugovor se odnosi i na korištenje Microsofotovg intelektualnog vlasništva i patenata u uređajima koji pokrivaju Lenovo i Motorola brandove.

Lenovo je samo "posljednji slučaj" među velikim proizvođačima Android telefona koji su s Microsoftom dogovorili sličnu suradnju. Sličan je ugovor već sklopljen i s HTC-om i Samsungom, kao i s velikim brojem manje poznatih proizvođača Android uređaja.

Pored poteškoća s prodajom mobilne verzije Windowsa, Microsoft uspješno prodaje svoje mobilne aplikacije za Android. Ipak, u vidu trenda stapanja korisničkog iskustva kroz različite uređaje, za kojim se i Microsoft već duže vrijeme povodi, teško je očekivati da bi mogli tako skoro odustati od vlastite mobilne platforme.

Izvor: vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next