Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Niantic potvrdio mogućnost sponzorskih lokacija za Pokemon Go Istaknuto

Niantic potvrdio mogućnost sponzorskih lokacija za Pokemon Go

Velika popularnost nove igre Pokemon Go, koju Niantic razvija u suradnji s Nintendom mogla bi biti od koristi i za druge velike i male tvrtke koje imaju javne poslovnice. Direktor Niantica John Hanke najavio je da će uskoro obznaniti detalje o mogućnosti prijavljivanja sponzorskih lokacija u igri.

Nova u igra proširenoj stvarnosti (AR) već se u prvom tjednu od objave popela na sam vrh najpopularnijih aplikacija na Googleovom Play Storeu i Appleovom App Storeu, a ljudi su se i u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama snalazili nabavljati i igrati igru već i prije njene službene dostupnosti u EU. Ova nagla popularnost donijela je velike zarade za kompanije vezane za franšizu, a Nintendove su dionice u Tokiju već u prvom tjednu zabilježile porast od preko 25%, da bi na dan službene objave u EU, prema nekim izvještajima narasle za čak 86%.

Međutim, osim Nintenda, Niantica i Pokemon Companya, svoj komadić kolača mogle bi ugrabiti i druge velike i male tvrtke i obrti s javnim lokalima. Za određenu cijenu po posjeti, moguće je prijaviti svoj lokal kao trajni PokeStop ili Gym i time privući igrače kao potencijalne mušterije. Govori se i o mogućnosti prodaje spcifičnih predmeta (npr. lijekovi ili hrana za pokemone), koje bi određene tvrtke unutar igre nudile na svojim fizičkim lokacijama.

Na taj način igra dobiva sve više "stvarnog" sadržaja, i to ne samo u gradovima, nego potencijalno i u ruralnim zonama, gdje trenutno nema mnogo aktivnosti. Istovremeno, tvrtke i obrti bi mogli proširiti ponudu na proširenu stvarnost ove popularne igre, ali i privlačiti kupce k svojim tradicionalnim fizičkim proizvodima i uslugama.

Neki su lokali ovo već isprobali koristeći trenutne mogućnosti u igri pa je tako jedna američka pizzeria kupila power-up od 10 dolara koji je privlačio pokemone, a time i igrače, na njihovu lokaciju – čime su ostvarili povećanje prometa od 75%.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se i domaći ugostitelji dosjetiti i kako da iskoriste ovaj trend koji je krenuo baš u jeku turističke sezone.

Izvor: Forbes i TechCrunch 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next