Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Edge browser prisutan na 150 milijuna uređaja

Edge browser prisutan na 150 milijuna uređaja

Američka kompanija Microsoft tvrdi da korisnici prihvaćaju njegov novi preglednik prema očekivanjima. Novi Microsoftov web preglednik, Edge, u Windowsima 10 još uvijek nije posebno dobro prihvaćen među korisnicima širom svijeta, no ekipa iz Redmonda izjavila da je zadovoljna njegovim rastom, posebice zbog toga što je na tržištu prisutan tek nekoliko mjeseci.

Na svojoj Edge Web Summit konferenciji, Microsoft je izjavio kako Edge trenutno koristi više od 150 milijuna uređaja širom svijeta.

Statistike koje objavljuju nezavisni analitičari poput Net Applicationsa, pokazuju da korisnici i ne prihvaćaju Edge tako sjajno, obzirom da ga na redovnoj bazi pokreće samo 3 posto PC računala.

Microsoft navodi da je u samo 8 mjeseci, Edge već dobio 12 nadogradnji, među kojima većina otpada na manja poboljšanja i zakrpe bugova. Od lansiranja je ukupno dodano 128 novih značajki, a tisuće problema o kojima su ih izvijestili korisnici je pokrpano.

U sljedećim mjesecima bi trebalo doći do novih poboljšanja, obzirom da se Microsoft namjerava fokusirati na Edge aplikaciju, a najveće stvari bi trebala donijeti velika nadogradnja Windowsa 10 pod nazivom Anniversary Update, koja je najavljena nedavno na Build 2016 konferenciji za developere. 

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next