Biz Tech web portal powered by vidi logo2

LG najavio restrukturiranje vodećih pozicija u kompaniji

LG najavio restrukturiranje vodećih pozicija u kompaniji

Južnokorejski LG Electronics najavio je velike promjene u svom poslovanju, s namjerom za stvaranje što snažnije i konkuretnije kompanije. Od sada će njegovo vodstvo preuzeti tri direktora, Jo Seong-jin, predsjednik i CEO divizje za kućne uređaje; Juno Cho, predsjednik i CEO poslovanja mobitela; te David Jung, izvršni predsjednik i CFO.

Trenutni CEO i potpredsjednik LG Electronicsa, Koo Bon-joon, odlazi na nespecificiranu voditeljsku poziciju u LG Corp.

David Jung će također preuzeti poziciju korporativnog poslovnog administratorskog predsjednika, gdje će mu zadaća biti nadgledanje inozemne prodaje i marketinga, svjetske proizvodnje i upravljanja kvalitetom.

Predsjednik svjetske prodaje i marketinga Wayne Park preuzet će poziciju izvršnog potpredsjednika i šefa LG-evih europskih projekata.

Prema službenom izvješću, ovo će pomoći LG Electronicsu i njegovim četiri kompanijama (Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution i Vehicle Components) da dobiju više autonomije, dok će tri izvršna predsjednika imati više nezavisnosti i odgovornosti u donošenju odluka.

Ove promjene stupaju na snagu 1.prosinca. Koliko će ove promjene biti korisne ili štetne pokazat će vrijeme.

LG-eva mobilna divizija bilježi slabe rezultate, dok divizija kućnih uređaja se popravila. Nedavno je objavio kako će lansirati i svoj sustav plaćanja, zvan LG Pay, čime se pridružuje konkurentima Appleu, Samsungu i Googleu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next