Biz Tech web portal powered by vidi logo2

LG ulazi na tržište punjača za električna vozila Istaknuto

LG ulazi na tržište punjača za električna vozila

LG Electronics je kupio AppleMango, južnokorejskog proizvođača punjača za baterije električnih vozila.

U to su preuzimanje ušli u suradnji s GS Energy, tvrtkom koja je operator postaja za punjenje električnih automobila, i Neotekom, u kojem razvijaju IT rješenja.

Cilj je ponuditi integrirana rješenja za punjenje, prilagođena raznovrsnim potrebama klijenata, kojima će biti moguće upravljati u realnom vremenu. Vjerojatno će pritom koristiti i LG-jevu tehnologiju digitalnih zaslona namijenjenih korištenju na otvorenom.

LG je uzeo 60 posto udjela u AppleMangu, GS Energy 34 posto, a GS Neotek šest posto. Nakon akvizicije ta će tvrtka postati LG-jeva podružnica. Vrijednost transakcije nije objavljena. Pretpostavlja se kako je riječ o 7,8 milijuna američkih dolara.

Umjesto mobitela - punjači

LG je u travnju prošle godine zatvorio gubicima opterećeni odjel koji se bavio pametnim telefonima kako bi se mogao posvetiti područjima sa značajnim stopama rasta, kao što su poslovna rješenja za električna vozila, internet stvari, robotika i umjetna inteligencija.

Ulaskom u segment punjenja električnih vozila mogli bi se steći preduvjeti za bolje iskorištavanje razvoja baterija te sustava za pohranu i upravljanje energijom i punjačima.

Do kraja ove godine namjeravaju pokrenuti proizvodnju punjača za električna vozila u njihovom Digitalnom parku u Južnoj Koreji, koji bi trebao opsluživati privatne kuće, trgovačke centre, hotele i javne institucije.

Zasad nije poznato hoće li nastaviti nuditi AppleMangove punjače. Ta tvrtka u ponudi ima niz tehnologija za punjenje koje je moguće upotrijebiti u privatne i poslovne svrhe.

LG se električnim vozilima bavi od 2013. godine, kada je pokrenuo tvrtku LG Vehicle Component Solutions. Prije četiri godine kupili su austrijsku tvrtku ZKW, koja se bavi rasvjetom za automobile.

U prosincu 2020. godine ušli su u zajedničko ulaganje s tvrtkom Magna International kako bi proizvodili e-motore, invertere i druge komponente, piše Tech Crunch.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next