Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Projekt budućeg Centra gaming industrije nominiran za nagradu Emerging Europe Awards Istaknuto

Projekt budućeg Centra gaming industrije nominiran za nagradu Emerging Europe Awards

Emerging Europe Awards nagrada je koja se na godišnjoj razini dodjeljuje regionalnim postignućima u održivosti, inovacijama i poduzetništvu od strane Emerging Europe programa.

U kategoriji "Inclusive Entrepreneurship Initiative of the Year" nominiran je budući Centar gaming industrije u Sisačko-moslavačkoj županiji kao projekt u nastanku i od kojeg s puno očekuje. Glasovanje je u tijeku, a prema dosadašnjim glasovima projekt je u top 3!

"Centar gaming industrije obuhvaća veliki kampus sa akceleratorom gaming industrije, zgradom fakulteta, studentskim domom i svim ostalim popratnim sportskim sadržajima, te e-sport arenom i poduzetničkim inkubatorom, a sve namijenjeno razvoju gaming industrije! Lokacija na kojoj će se nalaziti poduzetnička je zona Novska, a zdanje će mu se prostirati na 8 tisuća kvadrata i vrijedno je 50 milijuna eura za koje financiranje dolazi iz fonda pravedne tranzicije. S obzirom na uspjehe koje niže najbrže rastući hrvatski poduzetnički inkubator sa svojih 70 start UP-ova i brojnim projektima, vjerujemo da ovu nagradu možemo osvojiti!", poručili su iz gaming inkubatora PISMO powered by A1.

Naslovna

Centar gaminga u nominaciji se opisuje kao projekt u nastajanju, no da su on i Sisačko-moslavačka županija dokaz kako se neka industrijska grana može stvoriti iz nule i uspješno razviti što je do sad vidljivo na primjeru gaming inkubatora PISMO.

"Mi smo u visokoj fazi projektiranja centra gaming industrije. Lokacijsku dozvolu ishodovali smo u prosincu prošle godine, a zahtjev za prvu od pet građevinskih dozvola projektanti predaju ovih dana i zato nas iznimno veseli vijest da smo nominirani za ovu prestižnu nagradu i to u kategoriji projekata koji predstavljaju budućnost Europe. Sad nam i javnost treba malo pomoći u glasovima, pa da i ovu nagradu donesemo u Hrvatsku!", izjavila je ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ Andreja Šeperac.

Više o nagradi i nominiranima možete pronaći na poveznici https://emerging-europe.com/future-of-ee-awards/shortlist/, dok je glasovanje dostupno na linku https://www.surveymonkey.com/r/EEAwards2023-public-voting (pitanje 13., odgovor 2. je Centar gaming industrije SMŽ).

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next