Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoftov Skype for Buisness postao dostupan za iOS

Microsoftov Skype for Buisness postao dostupan za iOS

Američki Microsoft službeno je objavio dostupnost svog Skypea, namijenjenog za poslovanje, za iOS. Tako korisnici iPhonea i iPada od ovog tjedna mogu preuzeti cijelu verziju Skypea. Preview verzija Skype for Buisness za sustave iOS i Android krenula je još u kolovozu ove godine.

Nakon dva mjeseca testiranja Microsoftovog testnog tima, aplikacija je službeno postala dostupna za preuzimanje na iTunesu (kao univerzalna aplikacija). iPhone korisnici koji imaju Lync 2013 dobiti će automatsku nadogradnju na ovaj Skype, dok će iPad korisnici morati preuzeti aplikaciju.

 Skype for Business iOS app now available 1

Ažurirano izdanje Skypea prikazuje pretražilicu kontakata, nadolazeće sastanke, popis nedavnih razgovora itd. Riješen je i problem s prijavom kojeg su neki korisnici imali s Lync 2013 na iOS9.
Kad je vrijeme za razgovor, korisnik vidi video preko cijelog ekrana, s povećanim tipkama za mute, dodavanje suradnika i upravljanjem poziva.
U budućnosti, Microsoft obećava i mogućnost gledanja PowerPoint slideova prilikom video-poziva.

Uvodi i jaču sigurnost za Office 365 korisnike, koji ovim putem imaju pristup ADAL zaštiti (Active Directory Autentification Library). Ovo omogućava IT administratorima da konfiguriraju multi-faktor autentifikaciju za aplikaciju i povećaju sigurnost, navodi službeni blog.
Što se tiče Android sustava, on je još uvijek u preview fazi. Očekuje se izlazak do kraja godine.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next