Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Motorola ima novi robusni mobitel, namijenjen i poslovnjacima Istaknuto

Motorola ima novi robusni mobitel, namijenjen i poslovnjacima

U suradnji s grupacijom Bullit (poznatoj po seriji robusnih pametnih telefona Cat), Motorola je predstavila vlastito izdanje izdržljivog mobitela.

Riječ je o osvježenom izdanju serije defy, koja je premijeru imala u listopadu 2010. godine da bi ju Motorola potom nakon nekog vremena prestala proizvoditi.

Ovogodišnja Motorola defy upakirana je u dvostruko kućište otporno na vodu i prašinu (IP68, izdržat će zaron do dubine od 1,5 metar na 35 minuta), kao i padove na beton s visine do 1,8 m. Zadovoljava uvjete američkog vojnog standarda MIL-SPEC 810H. Uz to, moguće ju je prati sapunom i blagim dezinfekcijskim sredstvima kako bi uklonili prljavštinu i viruse, a opremljena je i posebnom vezicom koju je moguće obmotati oko zgloba.

Zaslon je LCD na IPS panelu, dijagonale 6,5 inča i razlučivosti 1600 puta 720 piksela (gustoća 270 piksela po inču). Prekriven je zaštitnim staklom Corning Gorilla Vistus.

Stariji procesor

Nova generacija serije defy dolazi sa starijim osmojezgrenim procesorom Snapdragon 662 radnog takta do dva GHz, grafičkim procesorom Adreno 610, četiri gigabajta radne memorije i 64 GB memorije za pohranu. Memoriju je moguće proširiti karticom microSD do jednog terabajta, ako ste spremni odreći se jedne kartice SIM.

Straga je opremljena trostrukom kamerom sa širokokutnom lećom sa senzorom od 48 megapiksela i otvorom blende f/1.8. Uz nju su dubinska i makro leća, svaka s po dva MP i f/2.4. Prednja kamera nudi senzor od osam MP i otvor blende f/2.2. Obje kamere mogu snimati video razlučivosti do 1080 p pri 30 sličica u sekundi.

Baterija kapaciteta 5000 mAh trebala bi potrajati do dva dana bez punjenja, a podržava brzo punjenje (do 20 W).

Operativni sustav je Android 10, s najavljenom nadogradnjom na Android 11 tijekom jeseni ove godine.

Osim pustolova, u Motoroli vjeruju kako će pametni telefon defy biti zanimljiv i onima koji će ga koristiti u poslovne svrhe pa dolazi s podrškom za Android Enterprise. Na europskim tržištima bi se trebala naći tijekom ljeta, po preporučenoj cijeni od 329 eura.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next