Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft najavio dostupnost Azure IoT paketa aplikacija od danas

Microsoft najavio dostupnost Azure IoT paketa aplikacija od danas

Microsoft s novom verzijom Azure-a dopušta korisnicima uključenja interneta stvari i prikupljanje i analiziranje tih podataka. Na AzureCon virtualnom eventu, koji počinje u utorak, Microsoft će predstaviti nove promjene za njihov Azure cloud. Ove promjene uključuju i, osim već spomenute integracije interneta stvari, veći stupanj sigurnosti u Azure cloud operacijama.

Komapnija je najavila da je njihov IoT suite (koji je prvi put najavljen u travnju ove godine) od sada dostupan za kupnju. Paket aplikacija će obavljati set IoT servisa, kao što je kolekcija i pohrana podataka. Sposoban je vršiti funkcije kao što su nadziranje iz daljine, upravljanje imovinom i voznim parkom te održavanje.
Mike Schultz, generalni menadžer marketinga za cloud, izjavio je kako strojni podaci mogu biti uključeni u Microsoftov analitički Azure-based sustav za "analizu i bogatiju vizualizaciju".
Navedeni primjer odnosi se na Rockwell Automation kompaniju koja putem njihovog IoT-a nadzire kontrolne sustave u sektoru transporta, distribucije, proizvodnje i bušenja nafte i plina. Microsoft je najavio i niz partnera za svoj IoT ekosustav: Freescale, Beaglebone, Intel, Raspberry Pi, Seeed, Resin.io i Texas Instruments.
Azure od sada podržava i Linux spremnike, čime se omogućava pokretanje Linuxovih aplikacija na Azure-ovom Hyper-V vritualnom stroju, navodi InformationWeek.
Također, u novom Azureu nalazi se i sigurnosni centar kojim korisnici mogu konfigurirati anti-malware za svoje virtualne strojeve, opskrbiti svoje web aplikacije firewall-om ili uključiti napredne mogućnosti za detekciju opasnosti. Moguće je uz njega koristiti i zaštitu trećih strana kao što su softveri od Cisca, CloudFlarea, Imperva, TrendMicroa i ostalih.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next