Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kako izgledaju smjerovi za zanimanja budućnosti na hrvatskim IT fakultetima i učilištima? Istaknuto

Kako izgledaju smjerovi za zanimanja budućnosti na hrvatskim IT fakultetima i učilištima?

Jeste li čuli da je hrvatska developerska tvrtka koja se bavi proizvodnjom mobilnih igara Nanobit prodana za nevjerojatan iznos od milijardu kuna? A prije desetak godina osnivači su sami počeli s razvojem aplikacija da bi u kratko vrijeme stvorili ogromnu dodatnu vrijednost.

Slična vijest zapljusnula nas je preko ljeta kada je, nakon ulaganja od 200 milijuna dolara od strane fonda One Equity, vodnjanski Infobip dosegnuo vrijednost od milijardu dolara.

Priča hrvatskoj IT sektora u 2020. godini ima sjajne primjere velikog uspjeha u kojima su i CroTeam kojeg je preuzeo američki Devolver Digital, Infinum koji je s Porsche Digitalom osnovao razvojnu kompaniju Porsche Digital Croatia s planiranih 10 milijuna eura ulaganja i 120 novih hi-tech radnih mjesta.

A kako do tih radnih mjesta? Kako postati dio superuspješnog hrvatskog IT tržišta? Za početak treba nešto naučiti. Naš tradicionalni posebni prilog Vidi.EDU donosi vam pregled najboljih hrvatskih IT fakulteta i visokih učilišta. Ove godine otišli smo i korak dalje, pa uz detaljan presjek najboljih fakulteta imamo i posebno obrađene studijske programe za zanimanja budućnosti. Također smo se osvrnuli na aktualnu pandemijsku situaciju i provjerili smo koliko su hrvatske visokoobrazovne ustanove spremne i na koji način pripremaju potencijalnu online nastavu.

Digitalni časopis VIDI.edu s temom najboljih IT obrazovanja možete prelistati klikom na ovu poveznicu.

VIDI edu 2

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next