Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Facebook pokreće PC gaming platformu Istaknuto

Facebook pokreće PC gaming platformu

Facebook pokreće suradnju s Unity Technologies ne bi li pokrenuo svoju vlastitu gaming platformu za osobna računala. Ova će suradnja omogućiti Unity developerima direktan pristup do milijuna gejmera koji koriste Facebook, a gejmerima integraciju čak i desktop igara s popularnom društvenom mrežom.

Unity je jedan od najpopularnijih enginea za razvoj računalih igara, bilo da se radi o 2D, 3D, VR ili AR okruženjima. Svoju popularnost duguje, između ostalog, i svom cross-platform pristupu, Unity podržava preko 20 platformi, kroz sva tri popularna desktop OS-a (Windows, GNU/Linux i Mac OS), web (WebGL) i čak četiri mobilne platforme: iOS, Android, Windows i Tizen. Činjenici da postoji i lako dostupna besplatna verzija ovog enginea samo doprinosi njegovoj popularnosti, pogotovo među indie developerima.

Facebook tvrdi da preko 650 milijuna igrača mjesečno već uživa igrajući igre povezane s Facebookom, što je u 2015. godini Facebooku omogućilo preko 2,5 milijuna dolara isplata samo developerima igara za web. Stoga bi nov Facebookov projekt u suradnji s Unityjem ovu pogodnost trebao developerima učiniti pristupačnijom, osim što bi je mogao proširiti i na developere desktop igara, bez obzira na platformu za koju razvijaju igre.

Zasad postoji samo zatvorena alpha verzija nove funkcije "export to Facebook" za Unity 5.4 i novije verzije, koja će za početak biti dostupna za testiranje tek ograničenom broju developera. Zainteresirani se mogu do kraja kolovoza prijaviti ovdje.

Izvor: Facebook

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next